Νίκη Ολυμπιακού με 76-70 στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ-ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ ( 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ BASKET LEAGUE ) ( ICONPRESS/ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ ) ÍÔÁÍÓÔÏÍ

Το 1-0 στις νίκες έκανε ο Ολυμπιακός που κέρδισε με 76-70 τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ που έγινε απόψε στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και με ηγέτη τον Σλούκα έφτασαν στη πολύτιμη

νίκη κρατώντας το πλεονέκτημα έδρας που κέρδισαν στην κανονική περίοδο. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Μαυροκεφαλίδη πάλεψε, όμως δεν μπόρεσε να απαντήσει στις επιλογές που είχε ο αντίπαλός του.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι την Τετάρτη στις 19:30 στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ και στη συνέχεια να κάνει ακόμα και νταμπλ σκορ. Στη συνέχεια Ολυμπιακός ανέτρεψε το προβάδισμα των 13 πόντων που είχε πάρει ο Παναθηναϊκός σημειώνοντας συνεχόμενους πόντους και παίρνοντας ένα δικό του προβάδισμα, όμως το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους «πράσινους» προηγούμενους με έναν πόντο.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ-ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ ( 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ BASKET LEAGUE ) ( ICONPRESS/ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ ) ÖÁÓÇ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός «ξεκόλλησε» από την αστοχία που είχε στα τρίποντα, ενώ πήρε τα ριμπάουντ και αντιμετώπισε ικανοποιητικά τη ζώνη του Παναθηναϊκού, η οποία είναι αλήθεια πως τον δυσκόλεψε σε κάποια σημεία.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια να ανατρέψουν το σκορ, όμως ο Ολυμπιακός όχι μόνο άντεξε στην προσπάθεια αυτή των φιλοξενουμένων αλλά στο τελευταίο εξάλεπτο του αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός και ουσιαστικός.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 33-34, 55-50, 76-70.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 2, Ντάνστον 13, Σπανούλης 7, Ντάρντεν 4, Σλούκας 16 (1), Λοτζέσκι 13 (2), Λαφαγιέτ, Αγραβάνης, Πρίντεζης 12 (2), Μάντζαρης 5 (1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Σλότερ, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 8 (2), Φώτσης 15 (2), Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 23, Διαμαντίδης 7 (1), Μπλουμς 6 (2), Κούπερ 2, Μόργκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα