Νίκη για «σεντόνι»

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι των πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή στα προκριματικά του ερχόμενου Champions League.

Το

γκολ του Τοτσέ (62’) σφράγισε την παρουσία των «πράσινων» στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά δεν κόστισε στους «κιτρινόμαυρους» το καλό εισιτήριο για το Europa.

Ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο ματς, δείχνοντας πως θέλει περισσότερο την νίκη από την ΑΕΚ, κα με δυο καλές φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο (Τοτσέ, Νίνης), έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του.

Στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΚ πανηγύρισε το γκολ του Λυμπερόπουλου, αλλά ο επόπτης σήκωσε τη σημαία και ο διαιτητής ακύρωσε λανθασμένα το τέρμα του «Λύμπε», φάση η οποία… άναψε τα αίματα στην αναμέτρηση. Μία φάση για την οποία διαμαρτύρεται δικαίως η ΑΕΚ υποστηρίζοντας πως αν μετρούσε το τέρμα θα άλλαζε η ροή του παιχνιδιού.

Οι δύο ομάδες έκλεισαν το ημίχρονο ισόπαλες (0-0), με τον Κουίνσι στο 62’ να κάνει «άνω κάτω» την άμυνα της ΑΕΚ, και με… σερβίρισμα στον Τοτσέ και γκολ του δεύτερου να δίνει το προβάδισμα στο «τριφύλλι» (1-0). Ένα σκορ που ήταν και το τελικό της χθεσινής αναμέτρησης, το οποίο χάρισε το εισιτήριο στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα για τα προκριματικά του Chmapions League.

Η «Ένωση» έδειξε ανέτοιμη για αυτόν τον «τελικό», δικαιούται όμως να έχει παράπονα για την ακύρωση του κανονικού γκολ του Λυμπερόπουλου στο 0-0.

Η τελική βαθμολογία των πλέι-οφ:

Παναθηναϊκός 14 (5-4)

ΑΕΚ 9 (7-5)
Ατρόμητος 8 (6-6)
ΠΑΟΚ 7 (3-6)

Keywords
Τυχαία Θέματα