Νίκη Μπάιντεν: Ο Πρόεδρος που αρνείται να δώσει συγχαρητήρια

Νίκη Μπάιντεν: Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρες Μάνουελ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε πως είναι πρόωρο να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν για την νίκη του στις αμερικανικές εκλογές. Ο Μεξικανός πρόεδρος σχολίασε πως είναι «πολιτικά συνετό» να περιμένει να ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διαδικασίες στις ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο απέναντι

στον Ντόναλντ Τραμπ, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες, εξασφαλίζοντας χθες την νίκη στην πολιτεία-κλειδί της Πενσυλβάνια, σύμφωνα με μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και οι New York Times. Ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ επιμένει ότι εκείνος κέρδισε τις εκλογές, συνεχίζοντας να διατυπώνει αναπόδεικτες κατηγορίες για παρατυπίες.

Το επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα έχει εξαπολύσει πολυμέτωπο νομικό αγώνα αμφισβητώντας εκλογικά αποτελέσματα σε κρίσιμες πολιτείες που κέρδισε ο Μπάιντεν καταθέτοντας σειρά μηνύσεων για παρατυπίες. Νομικοί ειδικοί εκτιμούν ότι αυτές οι απόπειρες Τραμπ είναι απίθανο να επιτύχουν.

Εκλογές ΗΠΑ: Η πρώτη αντίδραση Τραμπ για το αποτέλεσμα

Μετά από σιγή ωρών τόσο από τον ίδιο όσο και από το επιτελείο του, ενώ ο Τζο Μπάιντεν είχε κερδίσει μαθηματικά την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ τέλειωσε με το γκολφ, γύρισε στον Λευκό Οίκο και άνοιξε το Twitter. Η πρώτη αντίδρασή του στην ήττα του ήταν ένα μήνυμα στα κεφαλαία. Για άλλη μια φορά, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι κέρδισε τις εκλογές. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνει τις κατηγορίες του για νοθεία, υποστηρίζοντας ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος στους παρατηρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης.

«Κακά πράγματα συνέβησαν, τα οποία δεν είδαν οι παρατηρητές μας. Δεν έχει ξανασυμβεί», έγραψε εξοργισμένος. Και πρόσθεσε: «Εκατομμύρια επιστολικές ψήφοι εστάλησαν σε ανθρώπους που δεν τις ζήτησαν».

Αμφισβητεί την εγκυρότητα των ψήφων που έλαβε ο Μπάιντεν

Σε επόμενο tweet, o Τραμπ αναφέρει ότι έλαβε 71 εκατομμύρια «νόμιμες» ψήφους, τις περισσότερες από οποιονδήποτε εν ενεργεία πρόεδρο. Πράγματι, ο ισχυρισμός αυτός είναι αληθινός. Πρόκειται για ένα πάγιο επιχείρημα του απερχόμενου Αμερικανού ηγέτη, ο οποίος αμφισβητεί την εγκυρότητα των επιστολικών ψήφων και θεωρεί ότι σε πολλές πολιτείες οι ψήφοι που έφτασαν την ημέρα των εκλογών ή μετά από αυτήν δεν πρέπει να καταμετρηθούν.

THE OBSERVERS WERE NOT ALLOWED INTO THE COUNTING ROOMS. I WON THE ELECTION, GOT 71,000,000 LEGAL VOTES. BAD THINGS HAPPENED WHICH OUR OBSERVERS WERE NOT ALLOWED TO SEE. NEVER HAPPENED BEFORE. MILLIONS OF MAIL-IN BALLOTS WERE SENT TO PEOPLE WHO NEVER ASKED FOR THEM!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 7, 2020

Κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι βιάζεται «να παρουσιαστεί ψευδώς» ως ο νικητής των εκλογών

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι «βιάζεται να παρουσιαστεί ψευδώς» ως ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, παρά την ανακοίνωση της νίκης του Δημοκρατικού υποψηφίου από τα μεγάλα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα και τόνισε ότι οι εκλογές «έχουν ακόμη μακρύ δρόμο για να τελειώσουν». «Γνωρίζουμε όλοι γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να παρουσιαστεί ψευδώς ως ο νικητής και γιατί οι σύμμαχοί του στα μέσα ενημέρωσης πασχίζουν κάνοντας τόσες προσπάθειες να τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να λάμψει η αλήθεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τραμπ. «Είναι απλή διαπίστωση ότι οι εκλογές αυτές έχουν ακόμη μακρύ δρόμο για να τελειώσουν», σημειώνει.

Ο απερχόμενος πρόεδρος επέμεινε επίσης στην ανακοίνωση που εξέδωσε στο γεγονός ότι η νίκη του αντιπάλου του δεν έχει «επιβεβαιωθεί» σε «καμία πολιτεία», κυρίως στις «πολύ αμφίρροπες πολιτείες, οι οποίες οδεύουν προς αυτόματες ανακαταμετρήσεις των ψήφων» ή αυτές «τις οποίες η ομάδα μας αμφισβητεί αξιόπιστα και νόμιμα με προσφυγές, οι οποίες μπορούν να κρίνουν τον τελικό νικητή». «Από τη Δευτέρα, η ομάδα μας θα αρχίσει να φέρνει τις υποθέσεις μας ενώπιον των δικαστηρίων για να διασφαλίσει ότι οι εκλογικοί νόμοι γίνονται πλήρως σεβαστοί και ότι θα ανακηρυχθεί ο πραγματικός νικητής», προσθέτει επίσης στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ, στην οποία κατηγορεί ξανά χωρίς να παραθέτει κανένα τεκμήριο τον Τζο Μπάιντεν ότι θέλει να μετρήσει ψηφοδέλτια «που είναι προϊόν απάτης, κατασκευασμένα ή που έχουν κατατεθεί από ψηφοφόρους που έχουν πεθάνει ή έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα».

«Δεν θα σταματήσω έως ότου ο αμερικανικός λαός έχει τη δίκαιη καταμέτρηση που δικαιούται», τονίζει επίσης στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ, ο οποίος επέστρεψε το απόγευμα στον Λευκό Οίκο έπειτα από ένα πρωινό με γκολφ, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της ήττας του απέναντι στον Τζο Μπάιντεν.

71,000,000 Legal Votes. The most EVER for a sitting President!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 7, 2020

Η απίστευτη αντίδραση του Τζουλιάνι στο άκουσμα της ήττας

Τρομερή ήταν και η αντίδραση του δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, στο άκουσμα των προβλέψεων των αμερικανικών ΜΜΕ για νίκη Μπάιντεν. Εκείνη την ώρα, ο Τζουλιάνι έδινε συνέντευξη Τύπου, όταν οι δημοσιογράφοι του ανακοίνωσαν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος κέρδισε τις εκλογές.

Η αντίδραση του δικηγόρου ήταν  απίστευτη. «Όλα τα δίκτυα το είπαν; Όοοοολα τα δίκτυα; Μην είστε γελοίοι», είπε με ειρωνικό τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα