Νίκαια ενδοοικογενιακή βία: Συνελήφθη 46χρονος επιχειρηματίας της νύχτας

Ένα ακόμη κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας το οποίο κατέληξε σε σύλληψη, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στην Νίκαια. Μία γυναίκα επικοινώνησε με την αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει τον 46χρονο σύζυγό της για βάναυση επίθεση, κατά την οποία την έβρισε, την απείλησε, τη χτύπησε, την έριξε στο πάτωμα και προσπάθησε να την πετάξει από την εσωτερική

σκάλα του σπιτιού τους. Μάλιστα, ύστερα από την τηλεφωνική της επικοινωνία, η Άμεση Δράση την παρέλαβε από το σπίτι της προκειμένου να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Τμήμα της περιοχής και να καταγγείλει το περιστατικό, ενώ εκείνη ανέφερε πως ο σύζυγός της ήταν μόνιμα επιθετικός και την κακοποιούσε επί σειρά ετών. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως είχε απειλήσει και τη θετή του κόρη.

Η γυναίκα ζήτησε να μεταφερθεί με την κόρη της σε safe house, ωστόσο στη διάρκεια της διαδρομής ζήτησε από τους αστυνομικούς να κάνουν μία στάση στο σπίτι της προκειμένου να πάρει μαζί της κάποια φάρμακα. Μόλις μπήκε στο διαμέρισμα μαζί με τους αστυνομικούς αντίκρυσε τον σύζυγό της σε κατάσταση μέθης στο σαλόνι του σπιτιού. Αμέσως έκλεισε την πόρτα και ενημέρωσε τους άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι αφού την απομάκρυναν, ζήτησαν από τον άνδρα να ντυθεί και να τους ακολουθήσει. Ωστόσο ο ίδιος επιχείρησε να διαφύγει από την πίσω αυλή του σπιτιού, αλλά οι αστυνομικοί, αφού ζήτησαν ενισχύσεις, τον συνέλαβαν, με τον ίδιο να εκτοξεύει απειλές. Εις βάρος του 46χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για άλλες υποθέσεις. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται για έναν επιχειρηματία της νύχτας και πρώην «δεξί χέρι» ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου που έχει δολοφονηθεί.

Αυξημένη η δημοσιότητα των περιστατικών οικογενειακής βίας

Στην πρωινή εκπομπή του MEGA, «Κοινωνία ώρα MEGA» μίλησε ο κλινικός ψυχολόγος υγείας Γεώργιος Λυράκος σχετικά με τα αυξανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος ανέφερε πως κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο στις γυναίκες να μιλήσουν, ενώ έχουμε μεγαλώσει με ταινίες όπως «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο». «Είναι πολύ δύσκολο κάποιες φορές μια γυναίκα να μιλήσει. Το σημαντικό είναι ότι δεν γνωρίζουν, δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι μπορούν να κάνουν. Συνήθως μένουν γιατί υπάρχουν τα παιδιά. Αυτό που έχουνε μάθει είναι ότι θα πρέπει να είσαι δυνατή για να στηρίξεις τα παιδιά σου. Είχα περιστατικό που μου έλεγε ότι δεν μπορώ να φύγω γιατί αν φύγω θα είναι χειρότερα για μένα, εκεί μπορεί να τις τρώω αλλά έχω να φάω και να κοιμηθώ», ανέφερε ο κ. Λυράκος.

Όπως προσθέτει ο ψυχολόγος, η βία δεν έχει μόνο να κάνει με την παθολογία, αλλά και με το πως έχει μεγαλώσει ένα παιδί, ενώ πολλές φορές τα παιδιά που έχουν βιώσει βία θα συμπεριφερθούν επιθετικά στην ενήλικη ζωή τους. «Τα περισσότερα παιδιά που είναι παραβατικά και επιθετικά έχουν δει βία ή έχουν δεχτεί βία στην οικογένειά τους», ανέφερε. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι πολλές καταγγελίες επιδέχονται έμμεση συγκάλυψη, καθώς είτε από την αστυνομία, είτε ύστερα από την εκδίκαση μίας υπόθεσης, το σύστημα δεν μπορεί να βοηθήσει τα θύματα και να τα μεταφέρει σε έναν ασφαλή χώρο να μείνουν. Αντιθέτως, τα επιστρέψουν στα σπίτια τους μαζί με τον θύτη, ακόμη και αν υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα, Τέλος, σημειώνει ότι λόγω της μεγάλης δημοσιότητας των περιστατικών οικογενειακής βίας, πολλές καταγγελίες συμβαίνουν για προσχηματικούς λόγους ή για λόγους εκδίκησης, με το ποσοστό αυτό να φτάνει στο 30% των καταγγελιών.

Πηγή: newsbeast.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα