Νέος εξωπλανήτης μάλλον φιλικός στη ζωή

Έναν ακόμα εξωπλανήτη ο οποίος ενδεχομένως να μπορεί να φιλοξενήσει ζωή, ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστρονόμων πολύ «κοντά» στη Γη. Ο πλανήτης «Γκλίζε 832c» είναι μια «υπερ-Γη», με μάζα πέντε φορές μεγαλύτερη από τον δικό μας πλανήτη, σε απόσταση μόνο 16 ετών φωτός.

Ο εξωπλανήτης χρειάζεται 36 μέρες (το έτος του) για να διαγράψει μια πλήρη τροχιά γύρω από το άστρο του, τον ερυθρό νάνο «Γκλίζε 832», και θεωρείται ένας από τους τρεις πιο «γήινους» εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφτεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Space.com.

Οι άλλοι δύο

είναι ο «Γκλίζε 667c» και ο «Κέπλερ 62e», αλλά ο «Γκλίζε 832c» είναι ο πιο κοντινός από τους τρεις, αν και προς το παρόν αποτελεί ερώτημα πόσο πραγματικά όμοιος με τη Γη είναι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν αποκλείεται να διαθέτει μια πολύ πυκνή ατμόσφαιρα όπως αυτή της Αφροδίτης, κάτι που θα τον καθιστούσε μάλλον αφιλόξενο για ζωή, όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Αν και το άστρο του είναι πιο αχνό από τον Ήλιο μας, επειδή ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε αυτό από ότι η Γη στον Ήλιο, τελικά μπορεί να δέχεται περίπου την ίδια ποσότητα ηλιακής ενέργειας, πράγμα που μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να είναι ευνοϊκό για τη φιλοξενία ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα