Νέο σοκ ! Κατασχέσεις και για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ !

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» έρχονται κατασχέσεις λογαριασμών που θα αφορούν σε μικροοφειλέτες που χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία .

Αυτοί που βρίσκονται στην δυσμενέστερη θέση είναι όσοι δεν εξυπηρετούν τις τρέχουσες οφειλές , ενώ έχουν ταυτόχρονα παλαιότερες οφειλές και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση αυτών με τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε στις έκτακτες ρυθμίσεις, είτε στην μόνιμη των 12 δόσεων.

Το συγκεκριμένο

μέτρο αναμένεται να ισχύσει από την 1/1/2017 καθώς αποτελεί υποχρέωση που συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου. Σε αυτό το πλαίσιο περίπου 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και αγρότες θα δουν τους λογαριασμούς τους να αδειάζουν καθώς τα χρέη από τα ασφαλιστικά ταμεία θα μεταφερθούν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών μέχρι και τις 31/12/2016.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια πρόβλεψη για χρονική επέκταση του ορίου για τη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, οπότε αν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί όπως απορρέει εκ του τρίτου μνημονίου, οι κατασχέσεις λογαριασμών θα ξεκινήσουν από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Στους οφειλέτες θα σταλεί αρχικά μια επιστολή όπου θα καλούνται να προβούν άμεσα σε ρύθμιση των οφειλών τους ενώ θα προειδοποιούνται για την επικείμενη κατάσχεση, ενώ αν δεν υπάρξει ανταπόκριση θα διενεργείται αναγκαστική είσπραξη της οφειλής απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη.

Το άρθρο Νέο σοκ ! Κατασχέσεις και για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα