Νέο κρούσμα κλοπής πετρελαίου από σχολείο

Μετά τα κρούσματα σε Κρήτη, Καρδίτσα, Ρόδο , Ηλεία, Μεσσηνία, Τρίκαλα, Αγρίνιο, και ποιος ξέρει που αλλού, το φαινόμενο της κλοπής πετρελαίου έφτασε και στο νησί της Λέσβου όπου σύμφωνα με όσα ανάφερε  η Δ/ντρια του Σχολείου Μιστεγνών στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης Μυτιλήνης διαπίστωσε

χθες ότι η δεξαμενή πετρελαίου είχε αδειάσει!

Μέσα σε ένα χρόνο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και περιέργως μόνο σε νηπιαγωγεία ή δημοτικά, θρασύτατοι κλέφτες έχουν αδειάσει από πολλά σχολεία τις δεξαμενές που αποθηκεύεται το πετρέλαιο.  Έτσι πριν έναν μήνα τον Οκτώβρη άδειασε η δεξαμενή του δεύτερου νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Κουνουπιδιανών στο Ακρωτήρι Χανίων, τον Απρίλιο ανάλογο περιστατικό στους Σοφάδες Καρδίτσας, το Μάρτη από το 1ο Νηπιαγωγείο Λεχαινών, το Φεβρουάριο από το δημοτικό σχολείο Μαλώνας  Ρόδου, το Γενάρη από το δημοτικό σχολείο του Σφακοπηγαδίου στην Κίσσαμο, το δημοτικό Γαστούνης Ηλείας  και από το 3ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης ενώ το 2011 το Δεκέμβρη από σχολείο του Αγ Βυσσαρίωνα του Δήμου Πύλης Τρικάλων, και τον περασμένο Νοέμβρη από το Γυμνάσιο-Λύκειο Ματαράγκας Μακρυνείας Αγρινίου.

Η συνολική ποσότητα που εκλάπη, από τη δεξαμενή του Δημοτικού Σχολείου της Λέσβου που είναι σε εξωτερικό χώρο, υπολογίζεται γύρω στα 700 λίτρα.

Η Διευθύντρια του Σχολείου Μιστεγνών Ελένη Βαϊβάη δήλωσε συγκλονισμένη από το γεγονός και σημείωσε ότι προκλήθηκε αναστάτωση  στα παιδιά του Σχολείου που διαρκώς ρωτούσαν πως θα ζεσταθούν. Το συμβάν έχει αναφερθεί και στις αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί διερευνούν την υπόθεση όμως προβληματίζονται καθώς όπως λένε για να εξαφανιστεί αυτή η ποσότητα θα πρέπει να υπάρχει όχημα το οποίο θα πρέπει να παρέμεινε αρκετή ώρα στο σημείο.

Τώρα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θα πρέπει να βρει τρόπους να συγκεντρώσει χρήματα για να ξαναγεμίσουν οι δεξαμενές του σχολείου με πετρέλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα