Νέο Ηράκλειο – επεισόδια: Επίθεση ακροδεξιών σε αντιφασιστική συγκέντρωση

Νέα επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Νέο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ΚΕΕΡΦΑ για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία ομάδα 10-15 κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε συγκεντρωμένο κόσμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες. Ωστόσο, ευτυχώς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, και δεν θέλησαν να πάνε στο νοσοκομείο. Κατόπιν της επίθεσης στο σημείο

έχουν βρεθεί αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι παίρνουν καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο facebook, από την επίθεση σε μέλη της η ΚΕΕΡΦΑ, καταγγέλλει ολιγωρία της ελληνικής αστυνομίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά “ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της αστυνομίας”. Στο βίντεο φαίνονται άνδρες που επιτίθενται σε βάρος των διαδηλωτών, ενώ ένας από αυτούς κλωτσά άτομο που είναι πεσμένο στο έδαφος.

Θεσσαλονίκη: Καταδρομική επίθεση φασιστών με αλυσίδες και tazer κατά μελών της ΚΝΕ

Υπενθυμίζεται ότι, μία ακόμα επίθεση σημειώθηκε σήμερα από ακροδεξιούς για πολλοστή φορά μέσα σε λίγες ημέρες, πολίτες στη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων εξ αυτών στο κεφάλι από χτυπήματα με σιδερολοστούς. Όπως κατήγγειλαν μέλη της ΚΝΕ, τα οποία πραγματοποιούσαν διανομή φυλλαδίων με αντιφασιστικό περιεχόμενο στην πλατεία της Ηλιούπολης, δέχθηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από τουλάχιστον δέκα, σωματώδεις μαυροφορεμένους άνδρες, οι οποίοι άρχισαν να τους χτυπούν με αλυσίδες και tazer.

Keywords
Τυχαία Θέματα