Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανοίγει τα χαρτιά του στον Γιώργο Αυτιά

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Κέρδη για το 80% των ελληνικών νοικοκυριών, αλλά και για τις επιχειρήσεις που άντεξαν και στηρίζουν την απασχόληση στη χώρα μας, κομίζει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και η συζήτησή του στις Επιτροπές ξεκινά από αύριο Πέμπτη. Με το ένα χέρι η κυβέρνηση δίνει φοροελαφρύνσεις 1 δισ. ευρώ, αλλά με το άλλο παίρνει έως μισό δισ. ετησίως επιπλέον έσοδα από ιδιοκτήτες που πλήρωναν ελάχιστο ΕΝΦΙΑ για τις βίλες που κατέχουν, αλλά και από φόρους στα κέρδη από βραχυχρόνιες

ενοικιάσεις κατοικιών «τύπου AirBNB».

Για να τα καταφέρει, με το νομοσχέδιο δίνει το σήμα για αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες και τον ΕΝΦΙΑ του 2020, αλλά και τη διασταύρωση στοιχείων για τα σπίτια που νοικιάζονται μέσα από τις ειδικές πλατφόρμες διαμερισμού. Και αν δεν συνεργαστούν οι πλατφόρμες για να δίνουν στοιχεία; Το νομοσχέδιο έχει και πάλι «τη λύση»: βαριά πρόστιμα σε βάρος τους και «μπλοκάρισμα» της σελίδας του στο διαδίκτυο για τη χώρα μας.

Περισσότερα όμως, θα μάθουμε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου από τον ίδιο τον Χρήστο Σταϊκούρα. Ο υπουργός Οικονομικών ανοίγει τα χαρτιά του στον Γιώργο Αυτιά και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

http://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2019/11/KALHMERA-30-12-STAIKOYRAS.mp4
Keywords
Τυχαία Θέματα