Νέο Volvo S60 Cross Country

Η Volvo παρουσιάζει το νέο S60 Cross Country, το πρώτο premium σεντάν με τις ίδιες ικανότητες και τα ίδια στιβαρά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως και τα υπόλοιπα Cross Country μοντέλα της. Η αποκάλυψη του S60 Cross Country έγινε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ (NAIAS).

Πίσω, το 1997, η Volvo

ήταν η πρώτη premium μάρκα αυτοκινήτων που πρόσφερε αυξημένη ικανότητα παντός δρόμου στα μοντέλα της με wagon αμάξωμα, με το ανάλογο στυλ. Τότε παρουσίασε για πρώτη φορά το V70 Cross Country, δημιουργώντας την crossover κατηγορία που από την αρχή απέκτησε φανατικούς οπαδούς και σταδιακά παρουσίασε ραγδαία άνοδο.

Όπως και το V60 Cross Country, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το S60 Cross Country διαθέτει αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, 65 mm (2,5 ίντσες). Παράλληλα, εφοδιάζεται με το ίδιο σύστημα τετρακίνησης (AWD), κάτι που το καθιστά το μόνο ικανό crossover σεντάν παντός δρόμου στην αγορά. Στην Ευρώπη, το S60 Cross Country θα διατίθεται επίσης με κίνηση μόνο εμπρός.

Το S60 Cross Country θα εξοπλίζεται με τον κινητήρα βενζίνης T5 με τετρακίνηση (AWD) και απόδοση 254 ίππους (τιμή για την Ευρώπη, ενώ στις ΗΠΑ η ισχύς θα περιορίζεται στους 250 ίππους). Η προσθιοκίνητη έκδοση θα χρησιμοποιεί το diesel κινητήρα D4 190 ίππων, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια κινητήρων Drive-E και προσφέρει ένα ιδανικό συνδυασμό οικονομίας και επιδόσεων. Θα λανσαριστεί επίσης μια έκδοση diesel D4 με τετρακίνηση (AWD) βασιζόμενη στον 5κύλινδρο κινητήρα diesel 2,4 λίτρων.

Το νέο μοντέλο θα φορά ζάντες 18″, ή 19″, με ελαστικά υψηλού προφίλ, που προσφέρουν άνεση αλλά και προδιαθέτουν αισθητικά για κίνηση παντός δρόμου, ενώ περιορίζουν το θόρυβο από το δρόμο και προσφέρουν επιπλέον αυξημένη προστασία των τροχών όταν απαιτείται.

Το S60 Cross Country αναμένεται να είναι διαθέσιμο για παραγγελία στις αρχές του καλοκαιριού. Οι εκδόσεις που θα λανσαριστούν στην ελληνική αγορά θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Η έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ (North American International Auto Show) διεξάγεται στη μεγαλούπολη των ΗΠΑ 12-25 Ιανουαρίου 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα