Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των θυμάτων

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Ακόμη 13 νεκροί σήμερα από την πανδημία του κορωνοϊού, που έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για όλη την χώρα. Με την κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ να είναι οριακή, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στην Πέλλα, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο εξέπνευσαν άλλοι

13 άνθρωποι, νικημένοι από τις επιπλοκές που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 38 καταγεγραμμένους θανάτους και 997 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 399 (40.0%) αφορούσαν σε γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και πόσες εισαγωγές έγιναν χθες

Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ νοσηλεύονταν χθες βράδυ 3.023 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 με βάση την τελική καταγραφή. Οι 2.405 βρίσκονταν σε απλές κλινικές και οι 618 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και άλλες. Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου.

Σύμφωνα με αυτό παραχωρούν κλίνες των κλινικών και τμημάτων τους για τις ανάγκες της επιδημίας, ενώ οι ανάγκες των ασθενών με άλλες παθήσεις πλην Covid-19 καλύπτονται με τη στήριξη των ιδιωτικών κλινικών που ειτε διαθέτουν κλίνες ΜΕΘ είτε συνεπικουρούν τα δημόσια νοσοκομεία στην εφημερία τους. Στην Αττική νοσηλεύονταν περίπου 650 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 117 σε ειδικές Μονάδες.

Δείτε ακόμη«Μην κάνετε ακόμη σχέδια για Χριστούγεννα» – Προειδοποιούν οι ειδικοί στην ΕυρώπηΜία εβδομάδα χωρίς κρούσμα η Αυστραλία – Ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη της χώραςΠέθανε από κορονοϊό ο 51χρονος ιατρός της Βουλής – Εξιτήριο στη σύζυγό του
Keywords
Τυχαία Θέματα