Νεκροί από κορoνοϊό: Πρώτος θάνατος στην Ινδονησία

Νεκροί από κορoνοϊό: Μία 53χρονη γυναίκα υπέκυψε αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό στην Ινδονησία, ο πρώτος θάνατος που συνδέεται με την επιδημία σε αυτή τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Η γυναίκα, ξένη πολίτης, βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Άχμαντ Γιουριάντο. Ο Γιουριάντο δεν διευκρίνισε την εθνικότητα της γυναίκας ή σε ποιο νοσοκομείο και ποια πόλη πέθανε, όμως πρόσθεσε ότι η πρεσβεία της χώρας από την οποία κατάγεται έχει ενημερωθεί για τον θάνατό της και

θα φροντίσει για τον επαναπατρισμό της σορού της. Στην Ινδονησία έχουν καταγραφεί 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Την ίδια ώρα ο ιός συνεχίζει να «σαρώνει» την Ιταλία. Ο συνολικός αριθμός θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στην Ιταλία αυξήθηκε σε 631 από 463, μια άνοδος 168 θανάτων μέσα σε μια μέρα, όπως ανακοίνωσε χθες Ιταλός αξιωματούχος. Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία ανήλθε σε 10.149 από 9.172. Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, ζήτησε χθες από την ιταλική κυβέρνηση να ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα κατά του κοροναϊού. Να κλείσουν, δηλαδή, όλα τα μαγαζιά, με μόνη εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ και τη διατήρηση βασικών συνδέσεων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Νεκροί από κορoνοϊό: Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης σύμβουλος της Λομβαρδίας

«Όλοι οι δήμαρχοι της Λομβαρδίας μου ζήτησαν το ίδιο πράγμα. Να κλείσουμε τα πάντα τώρα», είπε ο Φοντάνα, προσθέτοντας ότι «όπως αποδείχθηκε τις περασμένες ημέρες, τα ημίμετρα δεν βοηθούν στο να περιοριστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λομβαρδίας για θέματα υγείας, Τζούλιο Γκαλέρα, την ίδια στιγμή υπογραμμίζει ότι «η Λομβαρδία αλλά και όλη η Ιταλία δεν είναι σε θέση να αντέξουν τόσο μεγάλη αύξηση των ασθενών τόσο στα έκτακτα περιστατικά όσο και στις μονάδες εντατικής θεραπείας».

Δείτε ακόμαΔεν γλίτωσε η Τουρκία – Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη γειτονική χώρα
Keywords
Τυχαία Θέματα