Νεκρά παιδιά Ουκρανία: 109 καρότσια στην κεντρική πλατεία της Λβιβ

Από την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία 109 παιδιά έχουν σκοτωθεί. Τα άδεια καρότσια, που τοποθετήθηκαν σήμερα στην πλατεία Rynok στη Λβιβ, συμβολίζουν τη ζωή των μικρών αυτών παιδιών που χάθηκαν άδικα. «Τα άδεια καροτσάκια στην πλατεία Rynok σήμερα συμβολίζουν τις ζωές των μικρών αγγέλων. Αυτά υπερασπίζονται τώρα τον ουρανό της Ουκρανίας, αντί για τις αποφασιστικές ενέργειες των χωρών του κόσμου» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Andriy Sadovyi.

109 kids.

109 kids have been killed by Russians since the day one of full-scale Russian invasion of Ukraine.

Empty prams on Rynok Square today symbolize the lives of little angels. They are now defending Ukraine’sky instead of decisive actions of the world. pic.twitter.com/x4sIs8fAbh

— Андрій Садовий (@AndriySadovyi) March 18, 2022

«Καλούμε όλους τους ενήλικες σε όλο τον κόσμο να σταθούν ως μια ασπίδα για να προστατέψουν τα παιδιά της Ουκρανίας και να τους χαρίσουν μέλλον. Ζητήστε από τις κυβερνήσεις άλλων χωρών να κλείσουν τον εναέριο χώρο πάνω από την Ουκρανία» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 816 πολίτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 1.333 τραυματίες αν και ο πραγματικός απολογισμός των απωλειών εικάζεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα