Νέες συλλήψεις αστυνομικών στην Τουρκία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε έντεκα συνολικά συλλήψεις αστυνομικών, προχώρησαν χθες στην Κωνσταντινούπολη οι αρχές, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αρχηγός του τμήματος της Αντιτρομοκρατικής στην πόλη, Γιουρτ Αταγιούν, για τη λεγόμενη υπόθεση «Παράλληλο Κράτος».

Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη παρακολούθηση του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε αργά τη νύχτα ο δικηγόρος υπεράσπισης.

Σημειώνεται ότι έχει ξεπεράσει

τους 100 ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν τεθεί υπό κράτηση, από τον Δεκέμβριο του 2013 οπότε και ξεκίνησε η γιγαντιαία επιχείρηση, κάτι που έχει εντείνει την «πάλη» για την εξουσία μεταξύ του Ερντογάν και του πρώην συμμάχου του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι υποστηρικτές του οποίου είχαν καταλάβει σημαντικές θέσεις τόσο στην αστυνομία όσο και στο δικαστικό σώμα, κατά τη διάρκεια των 11 ετών της θητείας του Τούρκου πρωθυπουργού.

«Ένδεκα άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση», ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο δικηγόρος Ομέρ Τουρανλί, λίγο αφότου το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, το δικαστήριο διέταξε την υπό όρους αποφυλάκιση οκτώ υπόπτων, ενώ ακόμα 30 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μεταξύ των 100 και πλέον συλληφθέντων για την υπόθεση «Παράλληλο Κράτος» έχουν συλληφθεί και οι γιοι τριών πρώην υπουργών.

Το άρθρο Νέες συλλήψεις αστυνομικών στην Τουρκία εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα