Νέες μειώσεις σε μισθούς &συντάξεις από το Μάρτιο

Έως και 70 ευρώ λιγότερα θα λάβει η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων στο μισθό της από το Μάρτιο, ενώ νέες μειώσεις περιμένουν και χιλιάδες συνταξιούχους καθώς από τα μέσα του χρόνου σταματά η αυτοτελής φορολόγηση της επικουρικής σύνταξης.

Πιο συγκεκριμένα, οι μειώσεις αφορούν στις νέες ενιαίες κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση που τίθενται σε εφαρμογή από το τέλος του μήνα και θα «πιάσουν» 7 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους.

Μέχρι σήμερα, οι κρατήσεις

(της τάξεως του 3%) υπολογίζονταν στο βασικό μισθό με πλαφόν τα 1.666 ευρώ. Από το Μάρτιο, ωστόσο, το πλαφόν καταργείται και οι κρατήσεις θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και των επιδομάτων!

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Mega, νέες μειώσεις περιμένουν και χιλιάδες συνταξιούχους καθώς από τα μέσα του χρόνου σταματά η αυτοτελής φορολόγηση της επικουρικής σύνταξης. Έτσι οι απώλειες θα ξεκινούν από τα 17 ευρώ το μήνα για σύνολο συντάξεων 900 ευρώ και θα φτάνει έως και τα 116 ευρώ το μήνα για υψηλές συντάξιμες αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα