Νέες αντικειμενικές, καινούργιο φόρο ακινήτων και επανεξέταση φοροαπαλλαγών προανείγγελε ο Αλεξιάδης

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης για το 2016 ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναμένεται να καθιερωθούν νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων, ενώ προωθείται η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με νέο φόρο ακινήτων εντός του 2016.

Επίσης θα επανεξεταστούν και οι 716 φοροαπαλλαγές που υπάρχουν. «Κάποιες θα αντικατασταθούν και κάποιες θα καταργηθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Real FM.

Για

τα τέλη κυκλοφορίας, καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι η 31η Δεκεμβρίου 2015, ενώ μέσα στο 2016 θα τοποθετηθούν 4,5 εκ. τσιπ, σε οχήματα τα οποία θα δίνουν στίγμα, όταν δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη όπως επίσης κι όταν το όχημα δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ ή είναι ανασφάλιστο. Τέλος θα επανεξεταστεί το ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά που βρίσκονται στο μέσον του προσφυγικού κύματος.

Παράλληλα για τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2015, το σύστημα θα ανοίξει από την 1η Φεβρουαρίου του 2016, με ελάχιστες αλλαγές στην φορολογική κλίμακα και μετάθεση –όπως είπε- των βαρών από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, στα μεγαλύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα