Νέα πτώση στη Wall Street, λόγω ευρωζώνης

Με απώλειες έκλεισε και σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Την αγορά επηρέασαν οι εξελίξεις στην ευρωζώνη και η ανησυχία που υπάρχει τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τις Ισπανία και Ιταλία.

Σήμερα (Τρίτη), τα επιτόκια δανεισμού σε Ισπανία και Ιταλία έφτασαν σε ύψη-ρεκόρ, ενώ ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s μείωσε σε αρνητική την προοπτική δημόσιου χρέους τριών χωρών (Γερμανίας, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου).

Αν και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τη σταθερή δέσμευσή του να διασφαλιστεί η σταθερότητα στο σύνολο της ευρωζώνης, οι επενδυτές δέχθηκαν νέο «χτύπημα» από το Reuters, το οποίο – επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους – μετέδωσε πως εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του χρέους της.

Σε αυτό το κλίμα, οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με απώλειες: στο Λονδίνο, ο FTSE υποχώρησε κατά -0,63%, στο Παρίσι ο CAC40 κατά -0,84%, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά -0,45%, στο Μιλάνο ο MIB κατά -2,71% και στη Μαδρίτη ο IBEX κατά 3,58%.

Στη Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες -0,82%, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά -0,90% και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε πτώση -0,94%.

Keywords
Τυχαία Θέματα