Νέα μέτρα ανακοινώνει ο πρόεδρος της Κύπρου

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Δευτέρα ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης, τα οποία θα αφορούν τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων κρατικών υπηρεσιών και τη διαφάνεια αλλά και το ζήτημα των μετατάξεων στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση για τη θητεία πολιτειακών αξιωματούχων, για τον έλεγχο των ευθυνών και της ασυλίας αξιωματούχων του κράτους, περιλαμβανομένου και του προέδρου της

Δημοκρατίας ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί η σύσταση και λειτουργία Σώματος Συντονισμού του κυβερνητικού έργου και των μνημονιακών αναγκών.

Μεταξύ των μέτρων που θα εξαγγελθούν περιλαμβάνεται και η υποχρεωτική δήλωση περιουσιακών στοιχείων από όλους τους πολιτειακούς αξιωματούχους, καθώς και η σύσταση επιτροπών ελέγχου στα υπουργεία.

Την Τρίτη αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση της Κύπρου.

Ο υπ.Οικονομικών, Χ.Γεωργιάδης κάλεσε τα κόμματα να ψηφίσουν το μνημόνιο προκειμένου να αρχίσει και η εκταμίευση των δόσεων, τις οποίες έχει απόλυτη ανάγκη η κυπριακή οικονομία.

Η πρώτη δόση, αναμένεται να εκταμιευθεί στα μέσα Μαΐου, υπό τον όρο ότι θα εγκριθούν όλα τα εκκρεμούντα μνημονιακά νομοσχέδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα