Νέα επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ψήφισμα εξέδωσε η αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) για την ΕΡΤ στην οποία κάνει λόγο για νέα επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και όλων των κρατικών επιχειρήσεων που καταργούνται και ιδιωτικοποιούνται.

Το ψήφισμα

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφάσισε προωθεί το κλείσιμο της ΕΡΤ

και άλλων κρατικών επιχειρήσεων. Η τρικομματική κυβέρνηση, με την ενέργειά της να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, ξετυλίγει το κουβάρι για νέα επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης.

Πιστή στο δόγμα "νόμος και τάξη", με συνοπτικές διαδικασίες, επιδιώκει το κλείσιμο κρατικών οργανισμών και φορέων, την παράδοσή τους στους μονοπωλιακούς ομίλους, με απολύσεις και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, ώστε να ανοίξει το δρόμο για να βρει νέα κερδοφόρα πεδία το κεφάλαιο, προωθώντας επιθετικά την πολιτική μονοπωλίων - ΕΕ για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, που πιστά ακολουθείται όλα τα τελευταία χρόνια, που θα ακολουθεί οποιαδήποτε κυβέρνηση διαχείρισης εντός των τειχών.

Απαιτούμε να καταργηθεί αναδρομικά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι συνέπειές της.

Καταγγέλλουμε την ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή σήματος του «902» και τις απειλές για ανάκληση της άδειας σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με το επιχείρημα ότι αναμεταδίδουν το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των κρατικών επιχειρήσεων που καταργούνται και ιδιωτικοποιούνται.

Να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική ΕΕ - μονοπωλίων που θυσιάζει τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων στο βωμό της κερδοφορίας των ομίλων.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, η Αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην ΕΡΤ για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους».

Keywords
Τυχαία Θέματα