Νέα, έκτακτα μέτρα προβλέπει η νέα έκθεση της ΕΕ

Για να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020, θα υπάρξουν και νέα, έκτακτα μέτρα, τα οποία δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί. Αυτό αναφέρεται σαφώς στο δεύτερο draft από την έκθεση της Ε.Ε. για το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το Euro2day,

η νέα έκθεση περιλαμβάνει το πράσινο φως για την εκταμίευση αλλά και την έκθεση για τη βιωσιμότητα. Η τελευταία χαρακτηρίζεται ημιτελής, καθώς εκκρεμεί το αποτέλεσμα της επαναγοράς, ωστόσο αποκαλύπτει τα εξής:

- Στα 600 εκατ. ευρώ υπολογίζει η Ε.Ε. το όφελος στο χρέος από την εμπλοκή των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης που έχουν οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες στη μείωση των χρηματοδοτικών τους αναγκών.

- Το δεκαετές μορατόριουμ στην πληρωμή τόκων από τα δάνεια του EFSF θα είναι έντοκο και δεν θα προκαλέσει ζημία στον μηχανισμό.

- Η επαναγορά χρέους απευθύνεται και σε ομολογιούχους που κατέχουν ομόλογα ύψους 4 δισ. ευρώ σε ξένο δίκαιο και τα οποία δεν μπήκαν στο PSI.

- Θα υπάρξουν νέα, έκτακτα μέτρα, προκειμένου να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020, τα οποία δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη.

- Η Ελλάδα μετά το 2022 θα βρεθεί αντιμέτωπη με σημαντικό όγκο χρεών τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην επιστροφή της στις αγορές.

Πληροφορίες από: Euro2day

Keywords
Τυχαία Θέματα