Ναρκωτικά: Δύο Βραζιλιάνες μετέφεραν «αόρατη» κοκαΐνη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Δύο νεαρές, καλλίγραμμες Βραζιλιάνες πίστεψαν ότι θα περνούσαν χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα τον έλεγχο των αστυνομικών κατά  την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αφού σε λίγο καιρό θα γιορταστεί και το καρναβάλι και όλοι θα θεωρούσαν αυτό το γεγονός ως αιτία της επίσκεψής τους στην Αθήνα.

Όμως, η ομάδα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, που εδρεύει μόνιμα στον Αερολιμένα προχωρά σε ελέγχους επιβατών, βάσει σχεδίου, ιδιαίτερα αυτών που οι αστυνομικοί κρίνουν υπόπτους και επίσης έχουν ξεκινήσει το αεροπορικό ταξίδι από χώρες της  Νοτίου Αμερικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι 24χρονες από τη Βραζιλία, που κρατούσαν η κάθε μία από μία βαλίτσα, κλήθηκαν στον ειδικό χώροι για έλεγχο των αποσκευών. Με την εμπειρία τους ότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι εγκέφαλοι των καρτέλ που στέλνουν τα «βαποράκια» να κάνουν τις μεταφορές κοκαΐνης, την αποκρύπτουν μέσα σε διπλά και τρίδιπλα τοιχώματα τα οποία «περνάνε» με ουσία, που «τυφλώνει» και τα X-ray, ξεκίνησαν την έρευνα. Και πράγματι, βρήκαν πάνω από 13,5  κιλά κοκαΐνης, προέλευσης Νοτίου Αμερικής, η οποία προοριζόταν να περάσει σε χέρια διακινητών στην Αθήνα.

Στοχευμένοι έλεγχοι

Οι δύο Βραζιλιάνες είχαν στην κατοχή τους από ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο, όπως συνηθίζεται, από τη στιγμή που οι υποψήφιοι παραλήπτες αντιληφθούν ότι οι μεταφορείς πέρασαν τους ελέγχους και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο, τηλεφωνούν οι ίδιοι και δίνουν οδηγίες για το που θα παραδοθούν τα ναρκωτικά. Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση, οι αστυνομικοί «στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, από χώρες της Ν. Αμερικής, εντόπισαν και συνέλαβαν τις ανωτέρω, οι οποίες αφίχθηκαν αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενες από τη Βραζιλία.

Από το Σάο Πάολο

Εντός των αποσκευών των κατηγορούμενων, βρέθηκε κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης  σε  αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους -13.600- γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό». Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ίδιο προφανώς καρτέλ κοκαΐνης στη Βραζιλία, ανέθεσε τη μεταφορά ποσότητας στην Αθήνα. Την προηγούμενη φορά, στα τέλη του 2022, τον ρόλο αυτόν είχε αναλάβει ένας 58χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος στις αποσκευές του μετέφερες 2 κιλά κοκαΐνης, η αξία της οποίας υπολογίστηκε σε 150.000 ευρώ.

Το υλικό που κάνει την κόκα… αόρατη!

Ο 58χρονος Βραζιλιάνος είχε  φθάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μέσω Ντόχα Κατάρ. Η αποσκευή που έφερε και έκρυβε σε ειδική κρύπτη την κοκαΐνη, όπως ανέφεραν  αστυνομικές πηγές, δεν ήταν μια απλή βαλίτσα. «Αυτές οι βαλίτσες», είχαν τονίσει, «κοστίζουν ακόμα και  5.000 ευρώ. Τα τοιχώματά τους είναι φτιαγμένα με υλικό που ”κρύβει” από τα μηχανήματα x-ray των αεροδρομίων, το περιεχόμενό τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα