Ναρκωτικά – Ωρωπός: Εξάρθρωση σπείρας που κατηγορείται για διακίνηση

Σπείρα διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης, σε Αθήνα και Ωρωπό, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, χθες, Τετάρτη 24 Μαΐου, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 6 μέλη της σπείρας που κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και όπλων. Πρόκειται για πέντε άνδρες -δύο 27χρονους, έναν 28χρονο και

δύο 30χρονους- καθώς και για μια 28χρονη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με την δράση εγκληματικής ομάδας που διακινεί κοκαΐνη, ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Ωρωπού, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η δράση τους.

Μετά από αστυνομικές έρευνες σε σπίτια στις περιοχές του Ωρωπού, της Πετρούπολης, του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας και της Αθήνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Κοκαΐνη 22,9 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη 3 κιλών και 752,5 γραμ, κατεργασμένη κάνναβη (χασισέλαιο) 11 γραμ, 5 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 1.340 ευρώ και 3 αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κιλκίς: Καλλιεργούσε μίνι χασισοφυτεία στην αυλή του σπιτιού του

Για μια ακόμη φορά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Παιονίας από το Κιλκίς έφτασαν σε μια περιοχή της Θεσσαλονίκης ακολουθώντας πληροφορίες που είχαν ότι ένας 59χρονος καλλιεργούσε χασισόδεντρα στην αυλή της κατοικίας του και προχώρησαν στην σύλληψή του. Κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε στο σπίτι, βρέθηκαν στην αυλή τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου τα οποία ξεριζώθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν και δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 9,72 γραμμαρίων. Ο 59χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών. Διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη. Με χειροπέδες βρέθηκε ένας 26χρονος στο Αγρίνιο, το βράδυ της Τρίτης, καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου που του έκαναν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. βρέθηκαν στην κατοχή του 20,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 23,3 γραμμάρια αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης και ένας πλαστικός τρίφτης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα