Να το δούμε ψύχραιμα;

Οκ... Είπαμε όλοι πως ο προπονητής είναι το κεντρικό πρόσωπο αυτής της φετινής ομάδας του ΠΑΟΚ. Ηρθαν οι παίκτες που θα γεμίσουν το ρόστερ και θα του δώσουν βάθος. Αποκτήθηκαν ποιοτικοί ρολίστες, καλύτεροι από κείνους που αποχώρησαν. Μπήκαν κάμποσες σταθερές στην ομάδα, ανέβηκε κάπως η ενέργεια, η ταχύτητα και η φρεσκαδα. Aυτά είναι αλήθεια, αλλά έχουν μπει και πολλά “στοιχήματα” για την φετινή σεζόν. Και με τον ερχομό Νέτσιντ, προστέθηκε άλλο ένα...

Ο Τσέχος είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, που λίγο πριν την απογείωσή του, εκτροχιάστηκε

και σακατεύτηκε στα γόνατα. Ούτε... “παραμιλάει η Ευρώπη”, ούτε για να βάλουμε τα κλάμματα είναι. Μπορεί να παίξει υγιής και να τρίβουμε όλοι τα μάτια μας και μπορεί να σέρνεται φανερώνοντας ότι ήρθε στα θερμά μας κλίματα για να αποφύγει τους πρόωρους ρευματισμούς. “Δανεικός είναι, τί είχαμε – τί χάσαμε” θα πει ο καλοπροαίρετος. “Δεν είναι μεταγραφές Σαββίδη αυτές”, θα πει ο αρνητικός. Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ βάζει άλλο ένα στοίχημα ρίσκου στη φετινή του εξίσωση:

Ο ΠΑΟΚ στοιχηματίζει πως η – κατά πασα βεβαιότητα – τελευταία χρονιά στην καριέρα των ποιοτικών Λίνο, Βούκιτς, Γκαρσία, θα εμπεριέχει ακόμη κάποια “ζουμιά”, για να νοστιμίσουν το παιχνίδι της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ στοιχηματίζει πως θα ξαναζωντανέψουν μετά από κάμποσο “πάγο” τον τελευταίο χρόνο στην καριέρα τους, οι Λόπεθ, Βιτόρ, Λούκας.

Ο ΠΑΟΚ στοιχηματίζει πως θα γυρίσουν “σιδερένιοι” μετά από τραυματισμούς και ανάρρωση οι Σπυρόπουλος, Κατσικάς και πλέον Νέτσιντ.

Ο ΠΑΟΚ στοιχηματίζει πως θα είναι σοβαροί και αντάξιοι του ταλέντου τους οι Χακόμπο και Σεκού Ολίσε.

Ο ΠΑΟΚ στοιχηματίζει πως σε μια χρονιά Μουντιάλ, άπαντες οι Έλληνες διεθνείς (και όχι μόνο) θα έχουν πολλαπλά κίνητρα να τα δώσουν όλα και να διακριθούν για να βρεθούν στην Βραζιλία.

Ο ΠΑΟΚ στοιχηματίζει ότι θα του “βγούν” κάνα δυο τουλάχιστον από τους Πόποβιτς, Κωνσταντινίδη, Κίτσιου, Πέλκα και πως θα “επιστρέψει” στο ποδόσφαιρο ο Γεωργιάδης.

Δεν πρόκειται να χάσει όλα τα στοιχήματα φυσικά, αλλά δεν πρόκειται και να τα κερδίσει όλα. Είναι ενδιαφέροντα, γοητευτικά, ιντριγκαδόρικα, αλλά βεβαιότητα πως η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους, δεν προκύπτει από πουθενά. Ούτε και πως πατάει γερά στα πόδια της για να κοντράρει με μεγάλες πιθανότητες τον Ολυμπιακό, εκτός κι αν εκείνος συνεχίσει να φυλλορροεί και να αποδυναμώνεται...

Η απόκτηση ποδοσφαιριστών μπορεί να μην κοστίσει τίποτε (δανεισμοί), να είναι φτηνή, να είναι αλμυρή ή και πανάκριβη. Όσο ακριβότερος είναι κάποιος ποδοσφαιριστής και όσο μεγαλύτερες οι απαιτήσεις μιας ομάδας που πουλάει, συνήθως, τόσο μικρότερο είναι το ρίσκο εκείνης που τον αποκτά. Ο ΠΑΟΚ ως τώρα πήρε δανεικούς, ελεύθερους, φθηνούς και αλμυρούτσικο τον Λούκας. Το ρίσκο είναι αναπόφευκταμεγάλο.

Να το δούμε ψύχραιμα: Αν την ύστατη ώρα, από τώρα ώς τις 31 Αυγούστου, προστεθούν ένας – δυο παιχταράδες΄ακόμη, ιδιαιτέρως στις θέσεις κλειδιά του άξονα, μπορεί το ρίσκο να μειωθεί. Αν όχι, τί να γίνει; Ο Θεός είναι μεγάλος...

πηγη fatgames.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα