Να μετατεθεί η αργία της Πρωτομαγιάς ζητούν οι έμποροι

Να μετατεθεί η φετινή αργία της Πρωτομαγιάς σε άλλη ημερομηνία, δεδομένου ότι συμπίπτει ημερολογιακά με τη Μεγάλη Τετάρτη, ζητά με επιστολή της προς τα υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Ανάπτυξης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έπειτα από σχετικά αιτήματα Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας.

«Φέτος η 1η Μαΐου, που παραδοσιακά κηρύσσεται ημέρα αργίας από τον υπουργό Εργασίας, συμπίπτει ημερολογιακά με τη Μεγάλη Τετάρτη. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπεται στον υπουργό

να μεταθέτει την αργία αυτή όταν η Πρωτομαγιά συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή την Κυριακή του Πάσχα», αναφέρεται.

Σύμφωνα με τους εμπόρους, οι τοπικοί σύλλογοι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία κατάρτισης των εορταστικών ωραρίων των περιοχών τους και θέλουν να γνωρίζουν τι θα ισχύσει τελικά για τη Μεγάλη Τετάρτη. «Θεωρούμε το κοινό αίτημά τους εύλογο, καθότι θα δώσει κυριολεκτικά σε πολλές επιχειρήσεις το φιλί της ζωής και θα τους επιτρέψει να ανασάνουν προσωρινά μέσα στην ύφεση», αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι, ειδικά για τη Μεγάλη Τετάρτη, ανάλογη μεταφορά έχει ήδη συντελεστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Πρωτομαγιά του 2002.

Keywords
Τυχαία Θέματα