Ν. Θανόπουλος: «Κρυστάλλινη η περίοδος διοίκησής μου»

Αποποιήθηκε κάθε συμμετοχής του, στη δημιουργία οφειλών προς το δημόσιο, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος, που βίωσε ανάλογη περιπέτεια με αυτή την συναδέλφων του, Νικολαϊδή και Δημητρέλου.

Ο κ. Θανόπουλος, εξερχόμενος των Δικαστηρίων, όπου βρέθηκε αυτοβούλως για να καταθέσει, τόνισε πως στόχος είναι να σωθεί η ΑΕΚ και κάλεσε παράγοντες και μεγαλομετόχους να βοηθήσουν τον σύλλογο για να βγει από

το αδιέξοδο.

Αναλυτικά, ο Νίκος Θανόπουλος, δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Προσήλθα αυτοβούλως σήμερα για να καταθέσω για την περίοδο της προεδρίας μου και βεβαίως για να βοηθήσω τη δικαιοσύνη σε ότι άλλο χρειαζόταν. Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι τα νούμερα που ακούγονται, είναι νούμερα που ουσιαστικά δεν υφίστανται δεδομένου ότι είναι οφειλές προ του άρθρου 44. Δεν ευθύνεται καμία από τις διοικήσεις. Από ότι γνωρίζω η τωρινή διοίκηση κάνει μεγάλες προσπάθειες για να αποπληρώσει τη δόση, οπότε αυτά τα ποσά θα εξαφανιστούν.

Θέλω να πω δύο πράγματα για τη δική μου περίοδο. Νομίζω ξέρουν όλοι ότι στην περίοδο τη δική μου η καταρχήν οικονομική και λογιστική παρακολούθηση και διαχείριση, καθώς και η φορολογική συμμόρφωση ήταν απόλυτα άψογες και κρυστάλλινες και το έχουν αποδείξει και επιβεβαιώσει οι ορκωτοί λογιστές και στελέχη και όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα.

Το δεύτερο είναι ότι όλες οι ρυθμίσεις που παρέλαβα πληρώνονταν ευλαβικά. Ήταν η εντολή μου στην οικονομική διεύθυνση της ΠΑΕ διότι ξέραμε πολύ καλά το ρίσκο να μην πέσει μια ρύθμιση. Βεβαίως φεύγοντας έγινε άλλη μία ρύθμιση που κάλυπτε τα τρέχοντα της περιόδου δεδομένου ότι αντιλαμβάνεστε ότι το ταμειακό έλλειμμα ουσιαστικά ρυθμίστηκε από αυτή τη ρύθμιση που έκανα φεύγοντας. Άρα ήταν όλα ρυθμισμένα και πληρωμένα. Το ότι πέσανε κάποιες ρυθμίσεις αργότερα πιστεύω ότι συνέβη διότι κάποιοι άνθρωποι που διοικήσαν δεν είχαν να πληρώσουν. Δεν είναι ότι δεν θέλανε. Τους ξέρω όλους τους ανθρώπους που διοικήσαν μετά από εμένα. Ξέρανε πολύ καλά τι σημαίνει να πέσουν οι ρυθμίσεις», σημείωσε αρχικά ο Νίκος Θανόπουλος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ πρόσθεσε επίσης πως: «Από τη στιγμή που δεν έχεις να καλύψεις το ταμειακό σου έλλειμμα ο μοναδικός σου τρόπος είναι να προσβλέπεις στο κράτος και να πάρεις ουσιαστικά ένα δάνειο από το κράτος. Η ρύθμιση έχει 36% επιτόκιο και 20% καταβολή. Το λέω για να ξέρουμε τι σημαίνει ρύθμιση. Επίσης θέλω να πω ότι όποιος θέλει μπορεί να ψάξει γενικότερα τα βιβλία. Ποτέ η εφορία και το ελληνικό κράτος δεν έχει πάρει περισσότερα χρήματα από ότι έχει πάρει αυτή την οκταετία. Εγώ τα υπολογίζω γύρω στα επτά εκατομμύρια. Μπορείτε να τα δείτε και στα βιβλία της ΠΑΕ. Σίγουρα μέχρι να τελεσιδικήσει και το 44 θα υπάρχουν και περισσότερα. Καταρχήν έχω τη συνείδηση μου ήσυχη, θεωρώ ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, με πολλές προσωπικές θυσίες, όσο ήμουν πρόεδρος και θέλω να ελπίζω ότι όλη αυτή η διαδικασία αν μη τι άλλο να μπορέσει να δώσει το έναυσμα στους ισχυρούς παράγοντες, μεγαλομετόχους να σώσουν την ομάδα μας, καταρχήν αγωνιστικά και κατά δεύτερον διοικητικά που είναι το ζητούμενο. Στη δικαιοσύνη θα προχωρήσουμε μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία για να λυτρωθούμε και εμείς».

Όσον αφορά τα αδικήματα που κατηγορείτε, ο κ. Θανόπουλος είπε: «Καταρχήν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι είναι πλημμεληματικής φύσεως. Όπως είπα είναι το 44 για το οποίο δεν ευθύνομαι και κάποιες ρυθμίσεις που πέσανε αργότερα. Άρα είναι πλημμελήματα. Δεν υπάρχει ΦΠΑ. Στη δική μου θητεία πληρώθηκαν φόροι κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Διακανονισμένοι φόροι κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ και κάποιοι τρέχοντες. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για τη δική μου θητεία. Αυτό που μας καίει είναι να σωθεί η ΑΕΚ».

Για το αν παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ και αν γνωρίζει για πιο λόγο έφτασε η ομάδα έως εδώ, τόνισε: «Η ΑΕΚ δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο υποφέρει. Όλες οι ΠΑΕ έχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως και δεν είναι αποσυνδεδεμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο από την κοινωνία και την πραγματικότητα. Η ελληνική κοινωνία υποφέρει και μαζί και το ποδόσφαιρο. Η μοναδική εκκρεμότητα της ΑΕΚ είναι τα δάνεια προς το δημόσιο. Τα χρέη προς το δημόσιο τα οποία για εμένα είναι δάνεια του δημοσίου προς την ομάδα. Για αυτό το δημόσιο έχει κάθε συμφέρον να κρατήσει την ομάδα ζωντανή για να πληρώσει και τα χρέη της. Η ΑΕΚ δεν έχει καθόλου δάνεια σε τράπεζες. Γίνεται μία ηρωική προσπάθεια από τους διοικούντες αυτή τη στιγμή να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή και θέλω να πιστεύω ότι όλη αυτή η διαδικασία θα ξυπνήσει τους ισχυρούς για να αναλάβουν ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί και ο καθένας το μερίδιο που μπορεί να προσφέρει. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν. Είμαι αισιόδοξος ότι κάτι θα βγει από αυτή την ιστορία. Εμείς ταλαιπωρούμαστε αλλά μακάρι η ταλαιπωρία αυτή να βγει σε κάτι καλό για την ΑΕΚ».

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα