Ν. Κοτζιάς: «Η αλβανική πλευρά ακολουθεί την πρακτική των μειονοτικών ζωνών»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Η αλβανική πλευρά συνεχίζει τη χοτζική, αναχρονιστική πρακτική των «μειονοτικών ζωνών»», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με επιστολή του προς τους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι είχαν καταθέσει ερώτηση σχετικά με το ζήτημα των κατεδαφίσεων σπιτιών και καταστημάτων της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι «ο παράνομος και προκλητικός αλβανικός σχεδιασμός για τη κατεδάφιση των κτηρίων των ομογενών μας στη Χειμάρρα και η απόπειρα υλοποίησής του αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των

ανθρώπινων, μειονοτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή». Αυτές οι πρακτικές άλλωστε:«διαψεύδουν καταφανώς τον αλβανικό ισχυρισμό ότι τα μειονοτικά δικαιώματα είναι σεβαστά σε όλη τη χώρα. Έτσι, σε περιοχές όπως η Χειμάρρα, στις οποίες παραδοσιακά διαβιοί σημαντικός ελληνικής καταγωγής πληθυσμός, δεν αναγνωρίζονται μειονοτικά δικαιώματα. Πρόκειται για διαχρονική προσπάθεια των Τιράνων να προωθήσουν την «αλβανοποίηση» των περιοχών αυτών και την εξάλειψη του ελληνικού στοιχείου τους».

Το άρθρο Ν. Κοτζιάς: «Η αλβανική πλευρά ακολουθεί την πρακτική των μειονοτικών ζωνών» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
αιολικο παρκο
Τυχαία Θέματα