Μυτιλήνη – πυρπόλησε τον άντρα της: Προθεσμία για τη 48χρονη, διασωληνωμένος ο 55χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι πήρε από τον Ανακριτή Μυτιλήνης η 48χρονη γυναίκα που έκαψε με βενζίνη τον σύζυγό της, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη με εγκαύματα πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού. Στην Εισαγγελία οδηγήθηκε στις 11 το πρωί της Παρασκευής, όπου της απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας

από πρόθεση και για ενδοοικογενειακή βία.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Τάσος Χατζηγιάννης. η 48χρονη γυναίκα δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση αλλά ούτε και την πρόθεση να προκαλέσει κακό στον σύζυγό της. Εκανε λόγο δε, για “αθέλητη πράξη” γιατί η ίδια “προσπάθησε στη συνέχεια να κατασβέσει με κίνδυνο τη ζωή της”. Γι’ αυτό και στην προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά που η ίδια προκάλεσε. φέρει εγκαύματα στα χέρια. Ο δικηγόρος της ζήτησε να γίνει ιατροδικαστική εξέτασή της προκειμένου να διαπιστωθούν τα εγκαύματά της στα χέρια, αλλά και διάφοροι μώλωπες που φέρει ως αποτέλεσμα ενδοοικογενεικής βίας, όπως είπε.

“Η 48χρονη έχει εθισμό σε εξαρτησιογόνες ουσίες”

Επίσης ισχυρίστηκε ότι η 48χρονη έχει εθισμό σε εξαρτησιογόνες ουσίες όπως είναι το αλκοόλ λόγω της απώλειας δύο παιδιών, το πρώτο σε ηλικία 7 ετών και το δεύτερο σε ηλικία 19 ετών. Όπως αναφέρει το stonisi.gr, το περιστατικό που έχει συγκλονίσει την αγορά της Μυτιλήνης έγινε περί τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 20/4, στην ταβέρνα του Γιάννη, και ενώ τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά.

Εξωτερικά το εστιατόριο δεν εμφανίζει σημάδια εμπρησμού, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε στην κουζίνα της επιχείρησης που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα ο ημιυπαίθριος χώρος είναι προσβάσιμος, ενώ στην εσωτερική είσοδο αναρτημένο σημείωμα αναφέρει ότι από 20/4 μέχρι αρχές Μαΐου η επιχείρηση θα είναι κλειστή. Η σύζυγος, σύμφωνα με τον συνήγορό της, ισχυρίζεται ότι έλουσε τον άντρα της με βενζίνη έπειτα από έντονο διαπληκτισμό μεταξύ τους. Μάλιστα σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι το εύφλεκτο υγρό ήταν εύκαιρα προσβάσιμο στο ζευγάρι την ώρα της δουλειάς γιατί φυλούσαν τη βενζίνη “για τη γεννήτρια και το μοτοποδήλατο. Δεν την προμηθεύτηκε από κάπου”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης της 48χρονης στην τραγική απώλεια δύο εκ των τριών παιδιών του ζευγαριού, που τους έχει στιγματίσει, “ενός ηλικίας 7 ετών, τον καιρό που είχαν την επιχείρηση στον δεξιό λιμενοβραχίονα της Μυτιλήνης, όταν έπεσε μέσα στη θάλασσα και ενός κοριτσιού 17 ετών που χάθηκε πρόσφατα”. “Ενδεχομένως η προσφυγή στο αλκοόλ να ήταν μία διέξοδος για μία μητέρα που βίωσε τεράστιο πόνο”, πρόσθεσε ο κ. Χατζηγιάννης.

“Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλάι του στο Νοσοκομείο μετά το περιστατικό” ανέφερε ο συνήγορός της, και ισχυρίζεται η ίδια ότι προέτρεψε τους διερχόμενους περαστικούς να ενημερώσουν το ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε τον σύζυγο ως το Βοστάνειο, όπου συνελήφθη. “Ο μοναδικός γιος του προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες”, πρόσθεσε και μάλιστα αναμένεται να επισκεφτεί τον πατέρα του στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Η κόρη μου έπινε, λέει ο πατέρας της 48χρονης που έβαλε φωτιά στον σύζυγό της

Ο πατέρας της 48χρονης μίλησε για τα προβλήματα με το αλκοόλ που αντιμετωπίζει η κόρη του, μετά την απώλεια των παιδιών τους και για τους καβγάδες με τον σύζυγό της. «Έπινε βότκα και ούζο. Γκρίνιαζαν κάθε λίγο… Δεν ήταν για να χωρίσουν, αλλά μάλωναν και γκρίνιαζαν κάθε λίγο με τον άντρα της στο σπίτι, επειδή έπινε» είπε ο πατέρας της κατηγορούμενης. Όπως ανέφερε, η 49χρονη ξεκίνησε να πίνει μετά τον θάνατο των παιδιών της και παρά τις παραινέσεις του ίδιου, δεν σταμάτησε.

«Ήθελα να την πάρω να δω τι έγινε, αλλά το κινητό της το έχουν πάρει μέσα στο ψυχιατρείο και δεν το σηκώνει», πρόσθεσε κι εξήγησε πως έμαθε από τον γιο της όσα έχουν συμβεί. «Τον γαμπρό μου τον πήγαν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη με εγκαύματα… Μάλλον πιωμένη ήταν», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυτιλήνη –, Προθεσμία, 48χρονη, 55χρονος,mytilini –, prothesmia, 48chroni, 55chronos