Μουσεία άνοιγμα: Χαμηλή η προσέλευση των επισκεπτών – Κυρίως τουρίστες στης Ακρόπολης

Άνοιξαν για το κοινό τα μουσεία, αλλά όπως φαίνεται η κίνηση δεν ήταν η αυτή που προσδοκούσαμε. Ίσως το ότι είναι η πρώτη μέα του ανοίγματος των μουσείων και το ότι συνέπεσε με το άνοιγμα του τουρισμού να εξηγεί πολλά για τη χαμηλή κινητικότητα. Οι πιθανότητες να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στα μουσεία είναι υψηλές. Για την Αθήνα τα βλέματα σήμερα είναι στραμμένα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας άνοιξαν και εκεί οι πόρτες για

τους επισκέπτες και η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε μεγαλύτερη προσέλευση. Το ασφαλές άνοιγμα των μουσείων είναι το επόμενο σημαντικό βήμα στη σταδιακή επαναλειτουργία των πολιτιστικών υποδομών της χώρας μετά την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, που είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες από τις 22 Μαρτίου.

Έτοιμο το μουσείο της Ακρόπολης να υποδεχθεί τους επισκέπτεςΜε αυστηρότητα η τήρηση των μέτρων προστασίας

Το Sputnik  πήγε στο μουσείο της Ακρόπολης και στο παρακάτω βίντεο έχουμε τις πρώτες εικόνες από την προσέλευση του κόσμου. Σύμφωνα με το Sputnik στην είσοδο ήταν υποχρεωτική η θερμομέτρηση για κάθε επισκέπτη ενώ αντισηπτικό υγρό και ενδεικτικά αυτοκόλλητα για την τήρηση των αποστάσεων βρίσκονταν τοποθετημένα στους υπόλοιπους χώρους του μουσείου.  Ωστόσο, η κίνηση ήταν σχετικά «παγωμένη» σ’ ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά μουσεία της χώρας καθώς ο αριθμός των επισκεπτών, όπως φαίνεται, ήταν μικρός. Οι επισκέπτες στην πλειοψηφία τους ήταν ξένοι τουρίστες κυρίως σε γκρουπ. Όπως όλα δείχνουν, η επισκεψιμότητα αναμένεται να αυξηθεί καθώς από σήμερα ξεκινάει και η τουριστική σεζόν για την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουσεία, Χαμηλή, – Κυρίως, Ακρόπολης,mouseia, chamili, – kyrios, akropolis