Μοσκοβισί: «Προσπάθειες ναι, μεταρρυθμίσεις ναι, λιτότητα όχι!»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα ο Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε μεταξύ άλλων «Οι συζητήσεις είναι δύσκολες. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.Είμαι ο αισιόδοξος της παρέας, αλλά όχι ο αφελώς αισιόδοξος».

Ενώ συνέχισε λέγοντας «Κάλεσα τα μέλη της κυβέρνησης να κάνουν άλλη μία προσπάθεια να φθάσουμε σε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Αλλά να είμαι σαφής, πρέπει να κάνει προσπάθειες για να υπάρξει ανάταξη στις ανισορροπίες που υπήρχαν.Προσπάθειες

ναι, μεταρρυθμίσεις ναι, λιτότητα όχι!».

Στο θέμα της συμφωνίας επεσήμανε ότι είναι και «απαραίτητο και εφικτό» να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο εντός τριών ημερών. Ενώ για το ζήτημα του χρέους υποστήριξε πως «εφόσον εκπληρώσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της, πρέπει και οι εταίροι να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους,συμπεριλαμβανομένου του χρέους πριν το τέλος του 2016. Έχουμε ένα μνημόνιο, πρέπει να εφαρμοστεί, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».

Ενώ για τα πρωτογενή πλεονάσματα τόνισε «το μνημόνιο διαρκεί ως το 2018, μετά οι στόχοι μπορεί να αλλάξουν. Μέχρι το 2018 πάντως έχουμε έναν οδικό χάρτη, το μνημόνιο».

Το άρθρο Μοσκοβισί: «Προσπάθειες ναι, μεταρρυθμίσεις ναι, λιτότητα όχι!» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα