Μώραλης: «Πρέπει να έχει κυρώσεις αυτός που πυροβολεί το ποδόσφαιρο»

Ατυχή χαρακτήρισε την ενέργεια του Γιάννη Αλαφούζου και τα σχόλια του κατά της NOVA, αναφέροντας πως φτάνει τα όρια της επικίνδυνης τοποθέτησης, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιάννης Μώραλης, με δηλώσεις του στην NOVA.

Ο Μώραλης μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για τα οικονομικά των ΠΑΕ, τη διαιτησία, την αναδιάρθρωση της μεγάλης κατηγορίας, την αναξιοπιστία στο ποδόσφαιρο και

τις κρατικές χρηματοδοτήσεις. 

Για την προοπτική να διοικηθεί η λίγκα από τεχνοκράτες και την προσωπική του ενασχόληση με αυτή: 

«Η δομή της Σούπερ Λίγκ έπρεπε να ήταν διαφορετική. Να διοικείται από στελέχη. Η πολύ μεγάλη κρίση προσγείωσε το ποδόσφαιρο και θα δημιουργηθεί η ανάγκη για καλύτερες δομές. Εγώ έχω χρόνο να διαθέσω. Με τον Ολυμπιακό δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου. Η καθημερινότητά μου είναι η λίγκα». 

Για τα οικονομικά προβλήματα των ΠΑΕ: 

«Το ότι ξεκινήσαμε στην ώρα μας και οι 16 ομάδες είναι μια επιτυχία. Αν και πρόκειται για το αυτονόητο, είναι επιτυχία. Υπάρχουν τεράστια οικονομικά θέματα. Δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσουμε και οι 16 στην ώρα μας, γι’ αυτό το θεωρώ επιτυχία. Και πρέπει να τελειώσουμε και τον Μάιο με 16. Δεν θα είναι ούτε αυτό εύκολο, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια». 

Για την αναδιάρθρωση της κατηγορίας: 

«Σε καμία από τις 16 ομάδες δεν είχε περάσει από το μυαλό να γίνουμε 18. Όλες οι κουβέντες που κάναμε ήταν για την προοπτική μείωσης, όχι αύξησης των ομάδων. Υπό τις παρούσες συνθήκες και στον συγκεκριμένο χρόνο, με απόφαση της ΕΠΟ και τη βούληση της πολιτείας, έπρεπε να γίνουμε 18. Πλέον, βάζουμε μια διετία μπροστά μας για να αλλάξουμε θεσμούς και δομές, να δούμε όλα τα προβλήματα, τα οικονομικά, να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αντέχουμε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες». 

Για τις αλλαγές στις ποινές των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ: 

«Προσωπικά εκτιμώ, ότι κάναμε σωστά και αλλάξαμε τις ποινές για την αδειοδότηση. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ούτε εμείς, ούτε το κανάλι που πληρώνει, ότι δεν θα αδειοδοτηθούν ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός ή κάποιοι άλλοι μεγάλοι σύλλογοι. Δικαιολογημένα έχουν παράπονο οι καλοπληρωτές παράγοντες, αλλά νομίζω πήραμε τη σωστή απόφαση. Μετά θέλαμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και επιτρέψαμε τις μεταγραφές με περιορισμούς. Και πάλι θεωρώ ότι καλά κάναμε. Και ότι βάλαμε να αποκτούν νεαρούς Έλληνες, το κάναμε στοχευμένα, ώστε να έχουμε περισσότερες Έλληνες στο πρωτάθλημα». 

Για το σύστημα εποπτείας των οικονομικών των ΠΑΕ που θέλει να δημιουργήσει η λίγκα: 

«Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύστημα αυτό-ελέγχου. Οι ΠΑΕ παρασύρονται και δεν έχουν μεθοδολογία να διαχειριστούν τα οικονομικά τους. Θέλουμε ένα σύστημα για να καθοδηγούμε τις ομάδες. Μετά τις αδειοδοτήσεις διαπιστώσαμε ότι 3-4 ομάδες έχουν δυσθεώρητα προβλήματα. Εμείς θέλουμε να μην επιτρέπουμε στις ομάδες να φτάνουν στο σημείο αυτό. Μέσα από ασφαλιστικές δικλείδες, όταν οι ΠΑΕ χρωστάνε, να παρακρατούνται ποσά από το κοινό ταμείο της λίγ

Keywords
Τυχαία Θέματα