Μόνο 12 στους 135 βουλευτές δεν πήραν αμάξι παρά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες

Μόλις 12 νεοεκλεγμένοι βουλευτές αρνήθηκαν εν τέλει το βουλευτικό προνόμιο της παροχής αυτοκινήτου, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 4 νέοι βουλευτές και ειδικότερα οι Γιώργος Δημαράς, Ελένη Ψαρρέα, Μουσταφά Μουσταφά και Νίκος Φίλης αρνήθηκαν να πάρουν

αμάξι, στη χθεσινή διαδικασία της κλήρωσης, που διεξήχθη στη Βουλή.

Βέβαια, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί βουλευτές είπαν «όχι» στο βουλευτικό αυτοκίνητο, ακολουθώντας την σχετική παρότρυνση του πρωθυπουργού, όμως είτε οι ίδιοι είτε οι αρμόδιοι του κόμματος αρνούνται να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των εν λόγω βουλευτών, ούτε καν τον ακριβή αριθμό τους και αρκούνται στο χαρακτηρισμό «πολλοί».

Σημειωτέον, πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αντιδράσει στην «εντολή» του πρωθυπουργού και κατέφυγαν στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για να διαμαρτυρηθούν, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί ένας βουλευτής να στερηθεί το βουλευτικό του όχημα. «Ένιωσα άσχημα όταν έμαθα ότι σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας για τεχνικά θέματα, βουλευτές αντέδρασαν και διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα. Αντέδρασαν να δίνουν 300 και 400 ευρώ, όταν παίρνουν 6.000 ευρώ μισθό» και είχε προσθέσει «Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν είναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες, που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους. Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί και από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας σημείωσε. Ερχόμαστε να ανατρέψουμε δομές και προνόμια», είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα στους βουλευτές του, που όμως δεν φαίνεται να έγινε αποδεκτό…

Από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, από τους 17 συνολικά βουλευτές της, οι 5 με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο και αυτοί είναι η Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γιάννης Αμυράς, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και η Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Βουλευτικό αυτοκίνητο δεν πήραν επίσης οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης και Θανάσης Παπαχρηστόπουλος, ενώ το βουλευτικό «προνόμιο» αρνήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή χορηγεί τα βουλευτικά αυτοκίνητα με τη διαδικασία του leasing η οποία – όπως εξήγγειλε η Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου – αναμένεται να καταγγελθεί την 1η Σεπτεμβρίου, τρεις μήνες νωρίτερα από την οριζόμενη λήξη της σύμβασης προκειμένου να γίνει επαναπροσδιορισμός.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα