Μόλις μισή μονάδα μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse

Απτόητο συνεχίζεται το δημοσκοπικό μπαράζ, με όλες λίγο-πολύ τον τελευταίο καιρό να δείχνουν… ντέρμπι!

Αυτό έδειξε και η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του www.bankingnews.gr , όπου τα ποσοστά, που λαμβάνουν τα δύο κόμματα τα χωρίζει μόλις 0,5%. Η δημοσκόπηση

πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 2 – 4 Σεπτεμβρίου 2015.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν:

-ΣΥΡΙΖΑ 25,5%

-ΝΔ 25%

-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%

-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,5%

-ΠΟΤΑΜΙ 5%

-ΚΚΕ 5%

-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 4%

-ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4%

Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,5%. 5% Λευκό ή άκυρο ή αποχή και 10% αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα κόμματα λαμβάνουν:

Στα ενδιαφέροντα της δημοσκόπησης είναι ότι το 35% των ερωτηθέντων θέλει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ το 27% θέλει κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και το 25% των πολιτών κυβέρνηση με πρώτο κόμμα την ΝΔ.

Το θεωρητικό πλεονέκτημα που ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ακόμη προηγείται στις δημοσκοπήσεις και το 50% των αναποφάσιστων προέρχεται από αυτόν, ενώ το θεωρητικό πλεονέκτημα της ΝΔ είναι ότι εμφανίζει πολύ καλύτερη συσπείρωση και η αποχή μάλλον την ευνοεί.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 48% έναντι 38% που λαμβάνει η ΝΔ έχοντας κλείσει την μεταξύ τους διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις.

Παράλληλα, το 80% των πολιτών πιστεύει ότι η αντιμετώπιση του χρέους δεν είναι εφικτή, ενώ το 66% των πολιτών πιστεύει ότι η οικονομική του κατάσταση το 2016 θα είναι χειρότερη.

Μάλιστα το 61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρούν ότι το 2016 η οικονομική τους κατάσταση θα είναι χειρότερη.

Keywords
Αναζητήσεις
μπροστα ο συριζα σε νεα γκαλοπ
Τυχαία Θέματα