Μόλις 120.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί

Μόλις 120.000 είναι οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα στο με την ημερομηνία να εκπνέει στις 30 Ιουνίου, όμως οι καθυστερήσεις όχι μόνο στο γεγονός ότι όλοι αφήνουμε την υποβολή της δήλωσης για αργότερα, αλλά και σε τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα των προσυμπληρωμένων πεδίων.

Λανθασμένες βεβαιώσεις μισθών, συντάξεις 3.000 ευρώ οι οποίες εξαιτίας του «δαίμονα» του ΟΓΑ έγιναν 30.000, βεβαιώσεις ΙΚΑ

με το ΑΦΜ του συζύγου να έχει μπερδευτεί με αυτό της συζύγου και ένα χάος με τα στοιχεία των δόσεων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων τα οποία εντάσσονται από φέτος προσυμπληρωμένα στις δηλώσεις είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λογιστές και φορολογούμενοι.

Τα προσυμπληρωμένα πεδία της φορολογικής δήλωσης εμφανίζουν φέτος πολλά λάθη, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τ ην ταλαιπωρία τον φορολογουμένων αλλά και των αρμόδιων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι οποίοι επιχειρούν να λύσουν τα προβλήματα πριν έρθουν στην επιφάνεια. Σε κάποιες περιπτώσεις προλαβαίνουν, σε άλλες έρχονται να παρέμβουν κατόπιν εορτής, με τους λογιστές να βρίσκονται ήδη σε κατάσταση τρέλας.

Από το επόμενο διάστημα, δηλαδή από τις αρχές του Ιουνίου αναμένεται να ενταθεί η υποβολή δηλώσεων, πράγμα που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση καθώς το σύστημα θα πρέπει να δεχθεί μεγαλύτερο όγκο δεδομένων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μια και οι δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν ακόμα είναι περίπου 5,6 εκατομμύρια.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα