Μοιραία πτήση ΜΗ370: Στο «φως» τα αίτια της τραγωδίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μία νέα θεωρία έρχεται να βάλει τέλος στα σενάρια για τρομοκρατικό «χέρι» που ανάγκασε τον πιλότο να κάνει βουτιά θανάτου, δίνει η αρμόδια υπηρεσία ασφάλειας πτήσεων της Αυστραλίας. Η εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που χάθηκε από προσώπου γης στις 8 Μαρτίου 2014, παρέμενε ως τώρα ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια μυστήρια, που κόστισε τη ζωή σε 239 επιβάτες.

Η υπηρεσία ασφαλείας πτήσεων της Αυστραλίας θεωρεί πως το αεροσκάφος έπεσε στο κενό, λόγω έλλειψης

καυσίμων! Το μοιραίο Boeing που ξεκίνησε από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας με προορισμό το Πεκίνο, φαίνεται να μην είχε προετοιμαστεί για προσγείωση. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση των πτερυγίων που είχαν εντοπιστεί, αλλά και από τις «μαρτυρίες» των δορυφόρων.

Για την ακρίβεια, τα δορυφορικά στοιχεία δείχνουν πως το αεροσκάφος βρισκόταν σε μια πορεία καθόδου με υψηλή και αυξανόμενη ταχύτητα, κάτι που σημαίνει πως η προσγείωση δεν έγινε ύστερα από εντολή του πιλότου.

.
Ο ερευνητής Πίτερ Φόλεϊ εξήγησε την αντίδραση των πτερυγίων όταν το αεροσκάφος ετοιμάζεται να προσγειωθεί απότομα ή όχι, απορρίπτοντας την εκδοχή ανθρώπινης παρέμβασης. «Ήταν σε θέση non-extended που σημαίνει ότι το αεροσκάφος δεν είχε μπει σε θέση προσγείωσης ή καθόδου. Επομένως μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για το αν κάποιος το ήλεγχε ή όχι» δήλωσε ο Πϊτερ.

Οι Αρχές υποψιάζονται πως στο πιλοτήριο δεν υπήρχε πιλότος ή πιθανόν να είχε χάσει τις αισθήσεις του. Το αεροσκάφος έχανε ξαφνικά ύψος και ο αυτόματος πιλότος αντέδρασε προχωρώντας στις επόμενες κινήσεις που δεν μοιάζει να έγιναν από ανθρώπινο χέρι. Η μοιραία βουτιά του μαλαισιανού Boing ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης καυσίμων, λένε οι αρμόδιοι, βάζοντας τουλάχιστον μια τελεία στα τρομοκρατικά σενάρια.

Νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια, δίνουν μία ελπίδα για τον εντοπισμό κάποιας σορού ή αντικειμένων που να επιβεβαιώνουν την περιοχή της πτώσης. Οι 28 σελίδες της έκθεσης των Αυστραλών, περιέχουν πληροφορίες που δείχνουν πως η περιοχή που ερευνούν, είναι αυτή στην οποία η πτήση MH370 έγραψε μια τραγωδία στην πολιτική ιστορία της αεροπορίας.

Το άρθρο Μοιραία πτήση ΜΗ370: Στο «φως» τα αίτια της τραγωδίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα