Μητσοτάκης τσουρέκια: Ειρωνείες από τη Νοτοπούλου

Στη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εγκαινιάσει 18 κλίνες ΜΕΘ, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, μετά την επίσκεψη στο Παπανικολάου, βρέθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με κύριο αντικείμενο την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη

– Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε αισιόδοξος για την επαναλειτουργία της αγοράς και έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη. Αντάλλαξε ευχές με πολίτες, συνομίλησε με καταστηματάρχες για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και αγόρασε ένα τσουρέκι από το φημισμένο ζαχαροπλαστείο «Τερκενλής» της συμπρωτεύουσας, όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν.

Αμέσως ξεκίνησε μια εκστρατεία αρνητικών σχολίων, στο twitter κυρίως, και το #τερκενλης έγινε viral.

Οι ζαίοι τρεντάρουν το #τερκενλης
Τέτοια απελπισία αντιπολίτευσης δεν έχει ξαναδεί η ιστορία.

— George Lee (@Harhalas) April 25, 2021

Εμείς δεν έχουμε πρωθυπουργό, Μαριπόζα Κρεμλίδου έχουμε. Κανονικά κάθε έξοδος του πρέπει να συνοδεύεται και από μήνυμα "Η εκπομπή περιέχει τοποθέτηση προϊόντων". #τερκενλης

— Γκόμενα του Αρτέμη (@gomena_artemi_) April 25, 2021

Όσοι οι ζαιοι ασχολούνται με τα τσουρέκια, άλλοι οχυρωνουν την ασφάλεια της χώρας #τερκενλης
Rafale: Έρχονται ακόμη έξι για τη συμπλήρωση της δύναμης της 332Μ https://t.co/95nsLHObZ4

— elenasagiadinou (@elenasagiadinou) April 25, 2021

Τρεντάρουν #Τερκενλη οι ζαίοι.Μα τέτοια διαφήμηση,ούτε στ όνειρό του ο #τερκενλης !Ποιόν να ευχαριστήσει?Τον Κυριάκο που πολύ φυσικά,αγόρασε το τσουρέκι για να το απολαύσει ή τα συριζόγιδα που κατέληξαν να κάνουν αντιπολίτευση τσουρεκιού?

— Zaxariadou Martha (@myrtozax) April 25, 2021

Αυτό θα πει απόγνωση. Hashtag #τερκενλης και «πολιτική» ανάλυση από τους συριζαίους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η πανδημία επιβαρύνεται κάθε φορά που ο Μητσοτάκης αγοράζει 2 τσουρέκια.

Το 3% θα θυμίζει σύντομα θρίαμβο. pic.twitter.com/qyTlnWtjrp

— Vasilis Kapetanakis (@VKapetanakis) April 25, 2021

Έδεσαν τον Υπουργό Οικονομικών Λουξεμβούργου να επαινεί την Ελλάδα για την Ανάπτυξή της, για να αγοράζει ανενόχλητος τσουρέκια από τον #τερκενλης ο Μητσοτάκης.
Απίστευτο pic.twitter.com/wltPMrx7Wp

— apablaze (@apablaze) April 25, 2021

Γράφουν περί #τερκενλης επειδή αγόρασε τσουρέκια ο Πρωθυπουργός.
Είναι απίστευτοι.
Μας τα έχουν κάνει τσουρέκια οι ζαιοι με τον κρετινισμό & την ηλιθιότητα τους.

— Κοινή Λογική || 2⃣0⃣0⃣ (@commonsense491) April 25, 2021

Βγάζει διάγγελμα να μην σκεφτόμαστε μόνο την εκδρομή μας και τη διασκέδαση μας και πριν τελειώσει η βδομάδα πάει Θεσσαλονίκη για να ψωνίσει τσουρέκια και μας την λένε οι δεξιοί ότι κάνουμε αντιπολίτευση που το σχολιάζουμε. Ξεφτιλισμενοι. #τερκενλης

— γεροντοκόρη με γάτες (@Eleftheria_meto) April 25, 2021

Το σχόλιο της Νοτοπούλου

Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, σε ανακοίνωσή της επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί αγόρασε τσουρέκι στη Θεσσαλονίκη και άσκησε κριτική για την επίσκεψή του: «Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης ήρθε με άδεια χέρια στη Θεσσαλονίκη. Μετά τα εγκαίνια παρωδία κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, ανακοίνωσε την παράδοση σε ιδιώτες (μέσω ΣΔΙΤ) των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και Δράμας – Αμφίπολης», ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.

«Όσα τσουρέκια κι αν πάρει ο κ. Μητσοτάκης δεν  μπορεί ούτε να ξεγελάσει ούτε τους Θεσσαλονικείς ούτε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει στην πόλη η αδιαφορία του ίδιου και της Κυβέρνησής του για την μη στήριξη της Θεσσαλονίκης και της περιοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα