Μητσοτάκης Μάτι: Καθαρίστηκε το οικόπεδο “βόμβα” – “Το κράτος μπορεί να λειτουργήσει”

Μητσοτάκης Μάτι: Στο Μάτι βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πιο συγκεκριμένα στο οικόπεδο που είχε συσσωρευτεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης. Με εντολή της νέας κυβέρνησης καθαρίστηκε -χωρίς κόστος για το Δημόσιο- ένα χρόνο μετά την φονική πυρκαγιά. Μαζί του και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως το οικόπεδο καθαρίστηκε χωρίς κόστος για το Δημόσιο, καθώς υπήρξε συνεννόηση με ιδιωτικές εταιρείες, ενώ υπογράμμισε το γεγονός πως το όλο εγχείρημα δεν ήταν δύσκολο, απλά κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί.

Υπενθυμίζεται

πως οι εργασίες απομάκρυνσης της καύσιμης ύλης από το οικόπεδο ξεκίνησαν ήδη την επομένη της ψήφου εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ επί ένα περίπου χρόνο η συσσώρευσή τους συνιστούσε νέα απειλή για το περιβάλλον και τους κατοίκους. Το έργο έγινε τελικά χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, καθώς με συνεννόηση της κυβέρνησης, εταιρείες προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν δωρεάν τον καθαρισμό και τη μεταφορά των καμμένων.

Την ανακοίνωση για την έναρξη καθαρισμού του οικοπέδου είχε κάνει λιγότερο από έναν μήνα πριν εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, μέσω του προφίλ του στο facebook.

Μητσοτάκης Μάτι: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργούΜητσοτάκης – Μάτι: Γκάζια κυβέρνησης

To οικόπεδο στο Μάτι καθαρίστηκε, πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία. Εκεί όπου για ένα χρόνο είχε συγκεντρωθεί η καύσιμη ύλη από την πύρινη λαίλαπα.  Τα 85.000 – 95.000 κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης που συλλέχθηκαν, μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ, όπου θα πραγματοποιηθεί η περαιτέρω επεξεργασία τους. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υποδομών έχει πατήσει «γκάζι» έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες που είχε αφήσει στη μέση η προηγούμενη ηγεσία, «ταλαιπωρώντας» τους κατοίκους της περιοχής.

Μεταξύ αυτών, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί συλλογή αμιάντου στα υπόλοιπα σπίτια που δεν έχουν δασικές εμπλοκές, αλλά και η μπουλντόζα του ΥΠΟΜΕ θα ρίξει αδαπάνως για τους πολίτες περί τα 113 «κόκκινα» σπίτια. Ταυτόχρονα, εντός της επόμενης βδομάδας θα ξεκινήσει και η υλοτόμηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα