Μητσοτάκης λάιβ – διάγγελμα: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τον κορονοϊό

Μητσοτάκης λάιβ – διάγγελμα: Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει στις 18:00 τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες, με φόντο την κρίσιμη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα λόγω κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί με βάση τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας “ο πρωθυπουργός δεν θα πει για lockdown, θα αναφερθεί στην κατάσταση σήμερα και τι πρέπει να γίνει για να μην εφαρμόσουμε σκληρότερα μέτρα”.

Αναμένεται να υπογραμμίσει

ότι οι πολίτες πρέπει να εφαρμόσουν με μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, μετά το “σήμα κινδύνου” που έχουν εκπέμψει οι υγειονομικές αρχές για την επιβάρυνση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία και την εκτόξευση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ασθενών.

Πώς θα αποφύγουμε το lockdown στην Αττική

Οι ειδικοί σημειώνουν το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και δη σε εκείνους που περιγράφεται συνωστισμός- κάτι που ήδη ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ένα άλλο μέτρο είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως το πρωί ώστε να «διαγραφεί» από το πλάνο η εικόνα των δεκάδων εκατοντάδων νεολαίων στις πλατείες μετά τις 12 το βράδυ- ώρα που κλείνουν τα καταστήματα εστίασης.

«Έλεγχοι παντού, συστάσεις αλλά και επιβολή προστίμων: πρόκειται για ακόμη τρία μέτρα που με την εφαρμογή τους επιχειρεί η κυβέρνηση να φρενάρει την διασπορά των κρουσμάτων. Δεν αποκλείεται επίσης να ανακοινωθούν οδηγίες προς τους ηλικιωμένους για να αποφεύγουν στο κρίσιμο διάστημα του φθινοπώρου αρχικά τις άσκοπες μετακινήσεις. Έμφαση δίδεται και σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των εστιών διασποράς των κρουσμάτων ανάμεσα σε μετανάστες που διαμένουν 10 και πλέον σε σπίτια της Αττικής αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον από την επιστροφή των εργαζόμενων στις οικείες τους, όπου ζουν και μεγαλύτεροι στην ηλικία.

Γεωργιάδης: Το lockdown δεν θα γίνει ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο – Δίνουμε μάχη να το αποφύγουμε

«Το lockdown δεν θα γίνει ούτε αύριο ούτε μεθαύριο. Δίνουμε μάχη να το αποφύγουμε. Έχοντας πλήρη επίγνωση της ζημίας που θα προκαλούσε στην ελληνική οικονομία, είναι η τελευταία λύση». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στην τηλεόραση του OPEN. Ο υπουργός σχολιάζοντας την επικαιρότητα σημείωσε «Η Ελλάδα παραμένει σε καλύτερη μοίρα απ’ ό,τι άλλες χώρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Είναι κάτι πολύτιμο που μπορεί να χαθεί ανά πάσα στιγμή. Αν ο καθένας κάνει του κεφαλιού του, στο τέλος όλοι μαζί θα καταστραφούμε». Επίσης ανέφερε ότι «χρειάζεται λιγότερη γκρίνια και περισσότερη υπομονή. Είμαστε όλοι περισσότερο κουρασμένοι από τον Μάρτιο. Εάν τηρούμε τα μέτρα, όλα θα πάνε καλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα