Μητσοτάκης Κοζάνη: «Ποτέ δεν έκλεισα την πόρτα του διαλόγου με την Τουρκία»

«Ουδέποτε έκλεισα την πόρτα στο διάλογο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά. Πιο συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα για το εάν το καλό κλίμα των τελευταίων ημερών – μετά τον φονικό σεισμό – θα διατηρηθεί, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να εκφράσει και πάλι τα συλλυπητήριά του στον τουρκικό και τον συριακό λαό. Ακόμη εξέφρασε για άλλη μία φορά τη χαρά και την υπερηφάνεια του για τους άνδρες της ΕΜΑΚ και τη συνδρομή τους στις έρευνες

στη γειτονική χώρα. Ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Κρατώ τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι τα πράγματα, μπορεί να γίνουν καλύτερα».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: :καταλαβαίνω και την επιφυλακτικότητα κάποιων ότι μπορεί να γυρίσουμε στις κακές συνήθειες του παρελθόντος, ελπίζω και εύχομαι να μην γίνει αυτό. Εγώ ουδέποτε έκλεισα την πόρτα στο διάλογο. Στην Τουρκία γνωρίζουν πως η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αποκτήσει πλέον βάθος και περιεχόμενο. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύεται αποτρεπτικά, κάτι, που δε στρέφεται κατ’ ανάγκη κατά της Τουρκίας. Μακάρι να προκύψει κάτι θετικό» επανέλαβε και πρόσθεσε: «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Τουρκία με βοήθεια, ξέρουμε ότι έχει ανάγκες ο λαός της. Θα είμαστε παρόντες και στην προσπάθεια ανοικοδόμησης την επόμενη ημέρα.»

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός στην Τουρκία

Τους 31.974 έφτασαν ο νεκροί στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Afad, η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σχεδόν 195.962 θύματα απομακρύνθηκαν από την περιοχή της καταστροφής στη νότια Τουρκία. Στο μεταξύ περισσότερα από 7 εκατομμύρια παιδιά επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF, εκτιμώντας ότι αρκετές χιλιάδες από αυτά ενδεχομένως να έχουν σκοτωθεί.

«Στην Τουρκία, ο συνολικός αριθμός των παιδιών που ζουν στις δέκα επαρχίες οι οποίες επλήγησαν από τους δύο σεισμούς, ανέρχεται σε 4,6 εκατομμύρια παιδιά. Στη Συρία, 2,5 εκατομμύρια παιδιά επηρεάζονται», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της οργάνωσης σε τακτική ενημέρωση Τύπου στη Γενεύη. «Πολλές οικογένειες έχουν χάσει τα σπίτια τους και ζουν τώρα σε προσωρινά καταφύγια, συχνά σε συνθήκες παγετού και με το χιόνι και τη βροχή να εντείνουν την ταλαιπωρία τους», προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα