Μητσοτάκης κορονοϊός: “Πυρετός” στο Μαξίμου και… στο βάθος διάγγελμα

Μητσοτάκης κορονοϊός: “Πυρετώδεις” είναι οι συσκέψεις στο Μαξίμου μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού του Σαββατοκύριακου. Το “καμπανάκι” χτύπησε όταν ο ΕΟΔΥ κατέγραψε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων (110) το Σάββατο. Η κυβέρνηση πλέον εξετάζει και τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στη χώρα. Στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης της κατάστασης και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα στις 10:30, τηλεδιάσκεψη με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά.

Στο τραπέζι της τηλεδιάσκεψης θα πέσουν και νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας και αυστηροποίηση των ήδη ληφθέντων, όπως η χρήση μάσκας και τα πλαφόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και καταστήματα εστίασης. Ενδεικτικό του “συναγερμού” που έχει σημάνει στην κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι μελετάται και η επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα σε μια τακτική ενημέρωση των πολτιών.

Τρεις τηλεδιασκέψεις την εβδομάδα

Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή. Αναμένεται ο πρωθυπουργός να στείλει αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η χαλάρωση που έχει επέλθει είναι επικίνδυνη.

Η κυβέρνηση, όπως έχει επισημάνει, παρακολουθεί την κατάσταση, ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν για να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Στο βάθος… διάγγελμα

Στο επίκεντρο βρίσκονται κυρίως τα κέντρα διασκέδασης και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου παρατηρούνται τα ανησυχητικά φαινόμενα του μεγάλου συνωστισμού και της μη τήρησης των μέτρων. Πληροφορίες κάνουν λόγο για διάγγελμα του πρωθυπουργού μέσα στις επόμενες μέρες, μέσω του οποίου θα καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση και υπακοή στα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής. Κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους νέους, από τους οποίους θα ζητήσει να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία αλλά και των συγγενών τους.

75 νέα κρούσματα στη χώρα – Στους 208 οι νεκροί

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι 75, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Σε σχέση με χθες Σάββατο, όταν και ανακοινώθηκαν 110 νέα κρούσματα, ο σημερινός αριθμός είναι μεν μειωμένος, όμως παραμένει πάνω από το “κόκκινο” όριο των 50 για 6η σερί ημέρα.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα εντοπίζονται ως εξής:

– 4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– 5 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
– 19 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 3 εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης.
– 15 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 4 από τα οποία σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
– 13 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, 11 από τα οποία σχετίζονται με συρροή στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.
– 4 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας.
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας.
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων.
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.
– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.
– 2 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.
– 2 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.

Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 208, με δύο νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 12.

Keywords
Τυχαία Θέματα