Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Η Κυβέρνηση βρίσκει μπροστά της αυτά που έσπειρε στη Δημόσια Διοίκηση» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στο facebook αναφορικά με την αξιολόγησή στο Δημόσιο, η οποία έπρεπε να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου αλλά παρατηρείται αποχή 70-80%.

«Το σύστημα αξιολόγησης του Ν. 4250/2014, εισήγαγε την έννοια της συγκριτικής αξιολόγησης, ενώ επέβαλλε διαφάνεια, ειδικώς

στις διαδικασίες και στα όργανα ενστάσεων. Όχι μόνο δεν οδηγούσε σε απολύσεις, όπως ψευδώς υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, αντιθέτως, έκανε τη συνέντευξη μέσο βελτίωσης των υπαλλήλων, ιδίως των πιο αδύναμων. Το σύστημα αυτό ήταν μεταβατικό. Κατέθεσα το πάγιο σύστημα αξιολόγησης σε δημόσια διαβούλευση τον Ιανουάριο του 2015. Ήταν μια τολμηρή μεταρρύθμιση με σημαντικές καινοτομίες» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί. Η κοινωνία τη θέλει και κανείς δεν έχει να φοβηθεί από αυτό» συμπληρώνει –μεταξύ άλλων- ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει: «Γιατί οι καλύτεροι δεν επιλέγονται με κλήρωση…Και γιατί με ψέματα δεν γίνεται πολιτική».

Το άρθρο Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα