Μητσοτάκης για… πρόεδρος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Και όλοι γνωρίζουμε ότι στην πολιτική όποιος είναι ηγέτης και μάλιστα δυνάμει πρωθυπουργός, θα πρέπει σε κάθε του βήμα να επιβεβαιώνει και να «νομιμοποιεί» την θέση του τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του, όσο και στους πολίτες που τον εμπιστεύονται. Και αυτό ακριβώς θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ μέσω των ομιλιών και των παρεμβάσεών του.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα απευθύνεται σε «δύο ακροατήρια». Τους πολίτες της χώρας, που θέλουν να ακούσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του αρχηγού

της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και το αμιγώς κομματικό ακροατήριο, που επιθυμεί να γνωρίζει τις κινήσεις Μητσοτάκη για την ισχυροποίηση και την διεύρυνση του κόμματος και του χώρου της κεντροδεξιάς. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει διατυπώσει σε όλους τους τόνους ότι το 2018 είναι μια εκλογική χρονιά, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή, όπως δείχνουν αφενός οι δημοσκοπήσεις, αφετέρου οι ίδιοι οι πολίτες, που εκφράζουν καθημερινά και στον ίδιο και στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του την έντονη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην καθημερινότητά τους, που δυσχεραίνει συνεχώς από την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει από τον πρόεδρο της ΝΔ στην υπεροφορολόγηση των φυσικών προσώπων και των ελεύθερων επαγγελματιών και θα δεσμευτεί ότι οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν και στις δυο αυτές κατηγορίες σταδιακά. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα προχωρήσει και ένα βήμα παραπάνω, αφού θα παρουσιάσει ένα χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων με παράλληλα αύξηση των θέσεων εργασίας. Άλλωστε, όπως τονίζουν με νόημα οι στενοί του συνεργάτες, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος χρησιμοποιεί συχνά την φράση «δουλειές, δουλειές, δουλειές».

Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στην «Alpha freepress», αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν σκοπεύει να κάνει εμπόριο ελπίδας, ούτε βέβαια να ακολουθήσει την τακτική της ανακολουθίας, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας». Στην ίδια ενότητα ο πρόεδρος της ΝΔ θα εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος τους φόρους, την απομάκρυνση των επενδύσεων από την χώρα, την μείωση των επιδομάτων, την συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος και βέβαια την μηδενική έως ανύπαρκτη ανάπτυξη, που δεν έχει έρθει στην χώρα, παρά τα όσα δηλώνουν τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στην κατάληξή του προς τους πολίτες ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει την συνδρομή όλων, ακόμη και αυτών που εμφανίζονται δύσπιστοι να στηρίξουν τη ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η οικονομία και η χώρα.

Όμως, όπως προείπαμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στο κομματικό του ακροατήριο και μάλιστα στο μεγαλύτερο συλλογικό όργανο του κόμματος, που είναι το συνέδριό του. Και εκεί θα αναφερθεί τόσο στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, όσο και στην συμπεριφορά των στελεχών στην επαφή τους με τους πολίτες, αλλά και στις τοποθετήσεις τους στον δημόσιο διάλογο. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι ιδιαίτερα σκληρός σε ό,τι αφορά στο εσωκομματικό πεδίο και θα ξεκαθαρίσει τα εξής προς τα στελέχη του:

Προσωπικές «διαδρομές» και δηλώσεις προς εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών δεν θα γίνουν ανεκτές. Στρατόπεδα μπορεί να υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά όλοι είναι στρατιώτες ενός κόμματος και μιας ηγεσίας.Θα ακολουθηθεί κατά γράμμα η θέση του για την «οικογενειοκρατία» και κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του δεδομένο.Όλοι στη ΝΔ έχουν άποψη και λόγο και μπορούν να εκφράζουν όλες τις διαφωνίες τους στα όργανα του κόμματος.Τα όργανα του κόμματος θα συνεδριάζουν συχνότερα και μάλιστα πολλές φορές υπό την παρουσία του προέδρου ή των αντιπροέδρων του κόμματος.Ουδείς οφείλει να υστερεί από τις κομματικές εξορμήσεις και εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών για τις θέσεις της ΝΔ, κυρίως στην περιφέρεια.Το κόμμα είναι σε προεκλογική ετοιμότητα εδώ και μήνες και θα συνεχίσει και τους επόμενους.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλέσει όποιον διαφωνεί με την στρατηγική του κόμματος σε οποιοδήποτε θέμα, οικονομία, κοινοβουλευτική παρουσία, επαφή με τους πολίτες, εξωτερική πολιτική, να τοποθετηθεί μπροστά στους συνέδρους κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου. Πέραν του προέδρου της ΝΔ, στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα μιλήσουν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο Έλληνας επίτροπος στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Παρόντες θα είναι και οι πρώην πρόεδροι του κόμματος Κώστας Καραμανλής και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι οποίοι θα πάρουν τον λόγο όποια στιγμή το αποφασίσουν.

Το άρθρο Μητσοτάκης για… πρόεδρος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα