Μητσοτάκης Χειμμάρα: Το “ευχαριστώ” του πρωθυπουργού

Για μία ξεχωριστή ημέρα έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως προς τη σημερινή του επίσκεψη στη Χειμάρρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα ότι η ελληνική μειονότητα θα έχει πάντα έναν σταθερό συμπαραστάτη στα αιτήματά της, ενώ ευχαρίστησε τους κατοίκους που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού και της ορθοδοξίας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα προσωπικά και αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος που έχω την τιμή να είμαι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα. Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που κρατήσατε σε πολύ

δύσκολα χρόνια, και αναφέρομαι ειδικά στους μεγαλύτερους από εσάς, άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού και της ορθοδοξίας μέσα στην καρδιά σας. Και θέλω να ξέρετε ότι στο πρόσωπό μου η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας θα έχει πάντα, όχι απλά έναν φίλο, αλλά έναν σταθερό συμπαραστάτη στα δίκαια αιτήματά της. Εσείς που επιλέξατε να παραμείνετε εδώ στη Χειμάρρα είστε μία γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη θερμή υποδοχή και την αγάπη σας. Εύχομαι ολόψυχα καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Ενθουσιώδης υποδοχή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στους ομογενείς μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, οι οποίοι του επιφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στην παραλία της Χειμάρρας. Υπό τον ήχο των συνθημάτων “Ελλάς Ελλάς μη μας ξεχνάς” ο πρωθυπουργός. εμφανώς συγκινημένος, τόνισε πως νιώθει μεγάλη τιμή που είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα.

“Η εθνική μειονότητα της Αλβανίας θα έχει στο πρόσωπό μου έναν σταθερό συμπαραστάτη στα δίκαια αιτήματά σας. Είστε γέφυρα φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Είμαι και θα παραμείνω υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας και υποχρέωση της Αλβανίας είναι ο πλήρης σεβασμός των δικών σας δικαιωμάτων στο θέμα αυτοπροσδιορισμού, στο θέμα της γλώσσας και στο ζήτημα των περιουσιακών σας δικαιωμάτων”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας ότι με πνεύμα συνεργασίας όλα αυτά θα επιλυθούν, “Σας το εγγυώμαι προσωπικά”. Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας ο οποίος εμφανώς συγκινημένος έκανε λόγο για ιστορική μέρα και είπε χαρακτηριστικά: “Θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου, δεν θα το έχανα με τίποτα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης Χειμμάρα, “ευχαριστώ”,mitsotakis cheimmara, “efcharisto”