Μητσοτάκης Alpha: Οι εκλογές, ο φόβος για φαινόμενα αλαζονείας και ο Ανδρουλάκης

Συνέντευξη στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ παραχωρεί αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη συνέντευξή του σε ελληνικό ΜΜΕ (είχε προηγηθεί χθες συνέντευξη στο CNN και στην Κριστιάν Αμανπούρ) μετά τον εκλογικό θρίαμβο, ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου,

που «κλείδωσε» μετά την άκαρπη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών νωρίτερα σήμερα, υπό την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αύριο στις 16:00 ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς και οι υπουργοί που θα απαρτίζουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Την τελευταία του ημέρα στο μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε να επιστρέψει στο γραφείο αυτό, αν ο ελληνικός λαός κάνει το επόμενο βήμα στις δεύτερες κάλπες, προσθέτοντας πως «οι κάλπες είναι άδειες». Σε ερώτηση αν το περίμενε, είπε πως ανέμενε ότι θα πάει πολύ καλά η ΝΔ αλλά «ευθαρσώς δεν περίμενα αυτή τη διαφορά».

Ερωτηθείς εάν έχει βάσει ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη ότι ο Τσίπρας ήταν ο καλύτερος χορηγός του, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν τον αφορά αυτή η συζήτηση καθώς ο ελληνικός λαός στις 25 Ιουνίου θα επιλέξει κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση. Εξέφρασε την ανησυχία του για φαινόμενα αλαζονείας, τονίζοντας πως όσο πιο μεγάλο το εύρος της νίκης τόσο πιο πολλή σεμνότητα επιβάλλω στον εαυτό μου». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση περιγράφοντας μια χώρα του φαντασιακού, όπου όλα ήταν μαύρα.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν το γνωρίζει και πως έχει ακούσει απίστευτες γενικότητες από τον κ. Ανδρουλάκη. Μάλιστα σημείωσε ότι θέλει να επιστρέψει στη δεκαετία του ’80, μόνο που τώρα έχουμε 2023, ενώ σχολίασε ότι «δεν λες και θρίαμβο» την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης Alpha, Ανδρουλάκης,mitsotakis Alpha, androulakis