Μητσοτάκης – μεταφορές 2023: Αρχές του έτους τα πρώτα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Χρήστο Σταϊκούρα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Η δήλωση του πρωθυπουργού«Ευχαριστώ, κ. υπουργέ, κα υφυπουργέ, κ. υφυπουργέ, για την πολύ ουσιαστική συζήτηση την οποία είχαμε. Πράγματι, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ένα απολύτως κρίσιμο υπουργείο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της πατρίδας μας, αλλά ένα υπουργείο το οποίο, όπως είπατε κ. υπουργέ, προωθεί και ζητήματα κοινωνικής συνοχής, ειδικά στα ζητήματα που αφορούν τις μαζικές μεταφορές – ένα ζήτημα στο οποίο έχουμε συμφωνήσει από κοινού ότι θέλουμε να
«Δεν μιλάμε, λοιπόν, μόνο για την υλοποίηση, την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως οι εναπομείναντες μεγάλοι οδικοί άξονες: το Πάτρα-Πύργος, το οποίο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, τον Ε65, ο οποίος κι αυτός αναμένεται, το νότιο τμήμα του, να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών. Φυσικά, ο εμβληματικός Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, όπου η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου έκανε μια πολύ σημαντική δουλειά προετοιμασίας και τώρα εναπόκειται στη νέα ηγεσία να τρέξει, ουσιαστικά, το έργο».
Οι υποδομές στις μαζικές μεταφορές«Αλλά φυσικά και υποδομές που έχουν να κάνουν με τις μαζικές μεταφορές: το Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο, όπως είπαμε, θα λειτουργήσει εντός του 2024, και η νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο το οποίο αυτή τη στιγμή υλοποιείται στη χώρα, ένα μεγάλο ανοιχτό εργοτάξιο στην Αθήνα, το οποίο όμως, όταν ολοκληρωθεί, θα αλλάξει πλήρως τον χάρτη των μεταφορών στην πρωτεύουσα».
«Μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου τα πρώτα 250 καινούργια ηλεκτροκίνητα λεωφορεία»«Όμως, θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στις άμεσες παρεμβάσεις τις οποίες κάνουμε στα λεωφορεία μας. Εκεί πιστεύουμε ότι μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου θα έχουμε απτά αποτελέσματα να δείξουμε, με τα πρώτα 250 καινούργια ηλεκτροκίνητα λεωφορεία να παραδίδονται και να δρομολογούνται σε γραμμές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε πρώτη φάση αντικαθιστώντας παλαιότερα λεωφορεία. Νομίζω ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν αμέσως τη διαφορά στην ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας.
Και, βέβαια, η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, της ηλεκτροκίνησης, μιας μετακίνησης πιο φιλικής προς το περιβάλλον, είναι μια δράση όπου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνεργαζόμενο με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μπορούμε να κάνουμε στον τομέα αυτόν πολύ σημαντικά πράγματα».
«Ασφάλεια στις μετακινήσεις -Επενδύουμε στον σιδηρόδρομο του μέλλοντος»«Τέλος, να σταθούμε ιδιαίτερα και στην ασφάλεια των μετακινήσεων. Μεγάλα έργα τα οποία έρχονται από το παρελθόν που αφορούν την ασφάλεια των τρένων μας θα ολοκληρωθούν, όπως είχαμε δεσμευθεί, εντός των επόμενων μηνών, προκειμένου να κλείσει και αυτή η πληγή η οποία τόσο πολύ μας έχει πονέσει. Και, βέβαια, η ανάγκη να επενδύσουμε στον σιδηρόδρομο του μέλλοντος, έχοντας μια αίσθηση της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της χώρας, πάντα με έμφαση στη βασική μας γραμμή: από την Πάτρα στην Αθήνα και από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τα σύνορα. Όλα αυτά, κύριε υπουργέ, κυρία και κύριε υφυπουργέ, συνιστούν ένα πολύ ευρύ πεδίο παρεμβάσεων. Να προσθέσω και σε αυτά τα πολύ σημαντικά αρδευτικά έργα, τα οποία τόσο μεγάλη σημασία έχουν για τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς μας τομέα.
Οπότε, θα έχουμε πάρα πολλή δουλειά τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου, ότι αυτό το απολύτως κρίσιμο πεδίο πολιτικής για τη χώρα μας θα το φέρετε εις πέρας όπως ακριβώς το έχουμε σχεδιάσει»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εντοπίστηκε τοξική ουσία σε βιολογικό ρύζι. Προκαλεί καρκίνο και άλλες βλάβες
- Εύβοια: Πέθανε από εγκεφαλικό 43χρονος ντελιβεράς – Πήγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας
- Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος “Βebop” Τσακαλίδης
- Πώς συνδέεται ο καύσωνας με την απώλεια βάρους;
- Πάνω από 10 εκ. ευρώ το «όφελος» από την τεράστια χασισοφυτεία στη Λάρισα
- Αυτή θα είναι η τυχερή ημέρα κάθε ζωδίου την εβδομάδα που έρχεται, 24-30 Ιουλίου 2023
- Καιρός: Προειδοποίηση για τρίτο κύμα καύσωνα - Στους 45 βαθμούς ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα
- Έγκλημα στη Χαλκίδα: «Δεν περνούσα καλά μαζί της» - Τα πρώτα λόγια του 88χρονου γυναικοκτόνου
- Σαν σήμερα αυτοκτόνησε στην Πρέβεζα ο Κώστας Καρυωτάκης - «Φεύγω μὲ τὸ μέτωπο ψηλά. Ἤμουν ἄρρωστος»
- Πάνω από 70 βαθμούς τώρα η θερμοκρασία σε πεζοφέγυρα και κτίρια στον Κηφισό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Σοφία Βεργκάρα διαζύγιο: Πολλά τα… λεφτά
- Μετανάστες Ρουάντα: Ο νόμος του Σούνακ προκαλεί αντιδράσεις
- Ζώδια σήμερα 21/7: Προβλέψεις για την Παρασκευή
- Μείωση ΕΝΦΙΑ λόγω ασφάλισης 2023: Οι προϋποθέσεις για την έκπτωση του 10%
- Μητσοτάκης – μεταφορές 2023: Αρχές του έτους τα πρώτα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία
- Ασπρόπυργος – υπαξιωματικός Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Τρομακτικό επεισόδιο, οπλίτης άνοιξε πυρ
- Φορτίζω παντού επιδότηση: Ενίσχυση στα ηλεκτρικά οχήματα – Οι δικαιούχοι
- Χαλκίδα γυναικοκτονία: «Δεν πέρναγα καλά μαζί της και τη σκότωσα»
- American Horror Story – Kim Kardashian: Αγνώριστη η τηλεπερσόνα

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Μητσοτάκης – μεταφορές 2023: Αρχές του έτους τα πρώτα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία
- Κ. Μπακογιάννης: Κανείς μόνος του απέναντι στον καύσωνα – Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι οι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους
- Σοφία Βεργκάρα διαζύγιο: Πολλά τα… λεφτά
- American Horror Story – Kim Kardashian: Αγνώριστη η τηλεπερσόνα
- Φορτίζω παντού επιδότηση: Ενίσχυση στα ηλεκτρικά οχήματα – Οι δικαιούχοι
- Μείωση ΕΝΦΙΑ λόγω ασφάλισης 2023: Οι προϋποθέσεις για την έκπτωση του 10%
- Μετανάστες Ρουάντα: Ο νόμος του Σούνακ προκαλεί αντιδράσεις
- Χαλκίδα γυναικοκτονία: «Δεν πέρναγα καλά μαζί της και τη σκότωσα»
- Ασπρόπυργος – υπαξιωματικός Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Τρομακτικό επεισόδιο, οπλίτης άνοιξε πυρ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στο νοσοκομείο 13χρονος έπειτα από τσίμπημα ψαριού
- Μητσοτάκης: Σε κυκλοφορία 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη έως τις αρχές του 2024
- Επικεφαλής CIA για Πριγκόζιν: Θα είναι πολύ τυχερός αν διαφύγει της εκδίκησης του Πούτιν
- Επίσημο! Τον… τελείωσε ο Σαββίδης
- Διπλωματικές πηγές: Δυσάρεστη εξέλιξη η απόφαση να μην γίνει λειτουργία στην Παναγία Σουμελά
- Κ. Χατζηδάκης: Κάνουμε καθαρούς λογαριασμούς με τους πολίτες
- Καλοκαίρι #yes 21/07/2023
- Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου – Πού θα κλείσουν δύο λωρίδες
- Γιουβάλ Νώε Χαράρι: Η AI θα αλλάξει την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας