Μητσοτάκης – ενεργειακή κρίση: Συνάντηση με την Κάντρι Σίμσον

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου την Κάντρι Σίμσον, αρμόδια Επίτροπο για την Ενέργεια, τη στιγμή που η Κομισιόν επεξεργάζεται την κατεύθυνση που θα επιλέξει για την ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία λόγω της ενεργειακής κρίσης έχει οδηγηθεί σε ένα πολύ κρίσιμο μονοπάτι.  Ο πρωθυπουργός έδειξε από την Κοζάνη τις ελληνικές συντεταγμένες της διεξόδου από την ενεργειακή κρίση, όπως αυτές αντανακλώνται στο σχέδιο των 6 σημείων που έχει μπει στο τραπέζι της τελευταίας Συνόδου Κορυφής. Η Αθήνα

δεν έχει κρύψει ότι στην χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη σταδιακή απεξάρτηση από τη ρωσική τροφοδοσία, ζητά τη διάνοιξη εντός ελληνικού εδάφους της ευρωπαϊκής πύλης για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, υφίστανται προς αξιοποίηση οι δυνατότητες που προσφέρουν η Μέση Ανατολή και η Αφρική για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας μέσω ενός διαφορετικού μίγματος.

Οι Βρυξέλλες έχουν επικροτήσει τη συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Αίγυπτο ενώ ταυτόχρονα σε ελληνικό έδαφος επιταχύνεται η δημιουργία ΑΠΕ Από τα εγκαίνια του Φωτοβολταϊκού Πάρκου των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την άμεση κατάθεση του νομικού πλαισίου για τον τρόπο αδειοδότησης και υλοποίησης έργων μεγάλης κλίμακας ως προς τα αιολικά στη θάλασσα, ενώ προανήγγειλε νομοθετικές παρεμβάσεις για την αδειοδοτική επιτάχυνση και τη χωροταξική τακτοποίηση ΑΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης –, Συνάντηση, Κάντρι Σίμσον,mitsotakis –, synantisi, kantri simson