Μητρόπουλος: Ειδικοί και έμπειροι επιστήμονες εκτός κομμάτων στη διαπραγμάτευση

Μια δήλωση, που μπορεί να ερμηνευθεί και ως «καρφί» για τη διαπραγματευτική ομάδα σχετικά με τις συζητήσεις με την τρόικα, έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» σήμερα, Δευτέρα.

«Επιβάλλεται άμεσα συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με πρόσωπα αυξημένου επιστημονικού κύρους γιατί αυτό εξυπηρετεί και την Αριστερά και την κυβέρνηση», είπε και διευκρίνισε ότι «πρέπει

να εμπλουτιστεί η εθνική διαπραγματευτική ομάδα με έμπειρα στελέχη κάτι που δεν είχε η πρώτη ομάδα και ηττήθηκε».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αυτοί πρέπει να είναι κυρίως τεχνικοί και νομικοί διαπραγματευτές, διότι έχουν και οι δικοί μας στην κυβέρνηση υποβαθμίσει τα νομικά κείμενα που δεσμεύουν τη χώρα».

Μάλιστα, ζήτησε τη μετάθεση του χρόνου της συμφωνίας, εκτιμώντας ότι «αυτή δεν μπορεί να γίνει μέχρι τις 20 Αυγούστου» και πως «εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε πάμε σε δεύτερη μεγάλη ήττα και σε πρόγραμμα ακραίου αριστερού θατσερισμού που μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της».

Για τα μέτρα που είδαν το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο ανέφερε ότι «παρά το ότι η κοινωνία θέλει κάποια μέτρα και βεβαίως πρέπει να παρθούν, αυτά δεν μπορεί να τα σηκώσει και η κυβέρνηση μόνη της».

Keywords
Τυχαία Θέματα