Μητέρα κινδυνεύει να χάσει την επιμέλεια της κόρης της γιατί επέλεξε τη διδασκαλία στο σπίτι

Την επιμέλεια της 8χρονης κόρης της κινδυνεύει να χάσει μια μητέρα και αυτό γιατί επέλεξε την εκτός σχολείου εκπαίδευση της, πράγμα που στη χώρα μας φαίνεται ότι δεν επιτρέπεται. Η μητέρα της 8χρονης, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η εφημερίδα «Έθνος», είναι εκπαιδευτικός και γνωρίζοντας τα προβλήματα του συστήματος εκπαίδευσης της χώρας μας, αποφάσισε να εκπαιδεύσει η ίδια την κόρη της στο σπίτι.

«Θέλουν να με χωρίσουν από το παιδί μου επειδή αξιώνω μια πιο δημιουργική διαδικασία εκπαίδευσης χωρίς εξαναγκασμούς και υποχρεωτικά μαθήματα. Επειδή

θέλω να εκπαιδεύεται με κέφι και όχι στο πλαίσιο ενός αναξιόπιστου σχολικού συστήματος εκπαίδευσης» δηλώνει η μητέρα η οποία θα κάνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς όπως τονίζει το δικαίωμα αυτό είναι νόμιμο σε όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η μητέρα είπε ότι για το θέμα εκδόθηκε παραγγελία από την Εισαγγελία Αθηνών να της η επιμέλειά της κόρης της επειδή δεν πάει σχολείο, χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη και πρόσθεσε: «Όταν γεννήθηκε η κόρη μου είχα προβληματισμό. Πού να πάει σχολείο; Πήγε στο νηπιαγωγείο, αλλά στην ηλικία που έπρεπε να πάει σχολείο ήταν εντελώς ανώριμη. Τότε διαπίστωσα ότι τα παιδιά εξαναγκάζονται στη σχολική μάθηση γιατί σε αυτήν την ηλικία αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να παίξουν και να γνωρίσουν τον κόσμο».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η 8χρονη, με τη βοήθεια της μητέρας της έχει αγαπήσει την ιστορία και τη μυθολογία, αλλά και τα μαθηματικά και είναι σε θέση να κάνει ακόμη και ξενάγηση στα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου. Γράφει το δικό της παραμύθι, μαθαίνει υπολογιστές και κοινωνικοποιείται μέσω του παιχνιδιού.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι με την υπόθεση ασχολείται η Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Πλειάδες» μέσω της προέδρου της, δικηγόρου Ηλέκτρας-Λήδας Κούτρα, που αμισθί έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της μητέρας, αλλά και τη διεκδίκηση θεσμοθέτησης του δικαιώματος στη μη τυπική-εξωσυστημική εκπαίδευση.

Με πληροφορίες από το Έθνος και τον in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα