Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου στους παντρεμένους μετά από εγκεφαλικό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη είναι η καθημερινότητα για όσους έχουν υποστεί εγκεφαλικό στο παρελθόν, αρκεί να ανήκουν στην κατηγορία όσων έχουν σταθερό γάμο ή δεν έχουν χηρεύσει ως τώρα.
Αυτό αποδεικνύει μια νέα αμερικάνικη επιστημονική έρευνα, που θέλει να τονίσει την σημασία των πληγμάτων που βιώνει κανείς στην οικογενειακή του κατάσταση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Μάθιου Ντιπρέ του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, ανέλυσαν για περίπου

μία πενταετία, στοιχεία για 2.351 άτομα άνω των 41 ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως αυτοί που δεν παντρεύτηκαν ποτέ και έπεσαν θύματα εγκεφαλικού, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου σε ποσοστό 71% από αυτούς που είναι παντρεμένοι. Για τους χωρισμένους ή όσους έχουν χάσει τον-την σύζυγο, ο κίνδυνος θανάτου μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν 23% και 25% μεγαλύτερος αντίστοιχα. Για όσους είχαν χωρίσει ή χηρεύσει πάνω από μία φορές, ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος κατά 39% και 40% αντίστοιχα.

«Η μελέτη μας είναι η πρώτη που δείχνει ότι η οικογενειακή κατάσταση στο παρόν και στο παρελθόν μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για την πρόγνωση ενός ασθενούς μετά από ένα εγκεφαλικό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον καλύτερο εντοπισμό και στη θεραπεία όσων κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν έπειτα από εγκεφαλικό», δήλωσε ο Μ. Ντιπρέ.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν πως δραματικά γεγονότα όπως το διαζύγιο ή η απώλεια του αγαπημένου μας, επηρεάζουν σημαντικά την υγεία και την γενικότερη κατάσταση του ανθρώπου μετά από ένα εγκεφαλικό. Τα αποτελέσματα δεν διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλλο και δείχνουν πως ένας νέος γάμος δεν μειώνει τους κινδύνους από προηγούμενο διαζύγιο ή θάνατο .

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Journal of American Heart Association».

Το άρθρο Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου στους παντρεμένους μετά από εγκεφαλικό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα