Μικρή χαραμάδα ελπίδας για συμφωνία στην Ουκρανία

Μια μικρή χαραμάδα στο μέχρι σήμερα αδιέξοδο των συνομιλιών για την ειρήνευση στην Ουκρανία αρχίζει και φαίνεται μετά την συνάντηση που είχαν στη Μόσχα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ. Οι τρείς ηγέτες θα τα ξαναπούν αύριο Κυριακή σε τηλεδιάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχει και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Από την πλευρά της Γαλλίας μιλούσαν ανεπίσημα για συνομιλίες οι οποίες

ήταν ουσιαστικές, πράγμα που μένει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη με μια συμφωνία που θα λύσει το θέμα και θα επιτρέψει την επιστροφή της ειρήνης στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε θέμα επαναφοράς της συμφωνίας του Μινσκ, η οποία δεν εφαρμόστηκε, αλλά με διαφορετικές γραμμές κατάπαυσης του πυρός από εκείνες που αναγνώριζε η συγκεκριμένη συμφωνία, καθώς δήλωνε ότι θα πρέπει να αναγνωριστούν οι εδαφικές κτήσεις των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Αύριο, είναι η κρίσιμη ημέρα από την οποία θα φανεί η αποδοτικότητα των συνομιλιών των τεσσάρων (μαζί με τον Ποροσένκο) ηγετών και η διάθεση να τερματιστεί η αιματοχυσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα