Μιχαλολιάκος: Χίλια ονόματα να αλλάξουμε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα

Στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» μίλησε ο προφυλακισμένος αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, προειδοποιώντας για τις «ψευδείς κατηγορίες» και τις «προσπάθειες πολιτικής εξόντωσης» και τονίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή

θα κατέβει κανονικά στις εκλογές».

«Στις εκλογές θα λάβουμε κανονικά μέρος» δηλώνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος και συνεχίζει: «Έχει ήδη ιδρυθεί ένα άλλο κόμμα, με τον τίτλο «Εθνική Αυγή», βγαίνουν διάφορα παπαγαλάκια του καθεστώτος και προσπαθούν να ρίξουν την καυτή πατάτα στα χέρια του Άρειου Πάγου και να πουν ότι αυτός πρέπει να μας θέσει εκτός νόμου κ.λ.π. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Χίλια ονόματα θα αλλάξουμε, χίλια κόμματα θα ιδρύσουμε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, είτε στη φυλακή, είτε έξω από τη φυλακή».

Για τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης, τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, αλλά και την παλαιότερη περίπτωση του Περίανδρου, πάντως, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής τα άφησε όλα στις επερχόμενες αποφάσεις των δικαστηρίων υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του είναι «καθαρό».

Αναφορικά με τα επεισόδια και τις καταστροφές σε πάγκους λαϊκών αγορών ο Νίκος Μιχαλολιάκος σχολίασε ότι «Εν πάση περιπτώσει, αν έγινε μια παράνομη πράξη βαθμού πλημμελήματος, να κριθεί από την Δικαιοσύνη».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει δώσει εντολή οι βουλευτές και τα μέλη του κόμματός του να υιοθετήσουν μια πιο ήπια στάση ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε «Οι εντολές μου παραμένουν ίδιες, - επιμένω και μακάρι να είχα την ευχέρεια να ήμουν εκεί να σας πω παραδείγματα - δεν ήταν ποτέ να είναι παραβατική η συμπεριφορά, ήταν απλά να διατυπώσουμε κάποιες πολιτικές θέσεις, σε όλες μου τις ομιλίες δεν προέτρεψα ποτέ για καμία εγκληματική ενέργεια».

Σημειωτέον, ότι υπάρχουν βίντεο και στοιχεία από ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου για τα οποία οι ανακρίτριες έχουν βασίσει τις κατηγορίες πως πρόκειται για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης.

Χαρακτήρισε τα πάλαι ποτέ ναζιστικά κείμενά του ως «ιστορικά και ιδεολογικά κείμενα» και επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν χρησιμοποιεί ναζιστικά λάβαρα από το 1992.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι παραδέχθηκε πως οι στάση της Χρυσής Αυγής είναι θετική προς τη Χούντα των συνταγματαρχών.

«Είμαστε μάλλον θετικοί προς αυτούς, δεν το αρνούμαι εν πάση περιπτώσει...» τόνισε με νόημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα